Steven Mahabier met z'n vriendin en 'compagnon' Marga Volten.
Steven Mahabier met z'n vriendin en 'compagnon' Marga Volten. (Foto: PR)

Steven Mahabier met eigen biertje op festival in Rijssen

  Zakelijk

Rijssen - Steven Mahabier is geboren in Suriname en opgegroeid in Friesland. Kaatsen, fierljeppen, schaatsen en voetballen waren zijn hobby's in zijn jonge jaren. Hij werkte jarenlang in de journalistiek, maar is nu brouwer van zijn eigen biermerk Mahabier. Zijn nieuwste biertje, een tripel, wordt vrijdag voor het eerst geschonken op het bierfestival dat die dag wordt gehouden door Drankenspeciaalzaak Horsthuis van 20.00 tot 22.30 uur in het Parkgebouw Rijssen.

Enige jaren geleden kreeg hij het idee om 'zijn achternaam te gaan vermarkten', zoals hij het noemt. De oud-inwoner van Nieuw-Heeten ging verschillende bierbrouwers af. "Die wilden wel hun eigen bier in een bierflesje gieten met daarop het label Mahabier, maar dat wilde ik niet, want dan is het gewoonweg niet je eigen bier. Ik ging mij daarom richten tot de receptontwikkelaars. Ik wilde inhoudelijk betrokken raken bij het brouwproces."

Op 14 juni 2018 was de merknaam Mahabier een feit en lagen de eerste flesje in Friesland en Groningen in de schappen bij de Mitraslijterijen. Mahabier is nu te verkrijgen in grote delen van Nederland en daarnaast hebben enkele drankengroothandels Mahabier in het assortiment opgenomen. Mahabier heeft op dit ogenblik drie soorten speciaalbieren: de Mahabier Blond (5% alcohol), de Mahabier Caribbean (4,5% alcohol) en de Mahabier Tripel van (7,5% alcohol).

Steven: "In het Parkgebouw zullen zo'n tien brouwers hun biertjes laten proeven aan de bezoekers. De bezoekers betalen een vast bedrag aan entree. Hiervoor krijgen zij een proefglas en kunnen ze de hele avond zelf bepalen wat zij willen proeven. De organisatie verzorgt de hapjes tussendoor."

De bieren die geproefd worden, kunnen vervolgens besteld worden bij Tineke en Monique van Drankenhandel Horsthuis. 

Meer berichten