Inventieve oplossingen voor de machinebouw. Dat is waar de ruim dertig medewerkers van het bedrijf HIH Engineering dagelijks aan werken.
Inventieve oplossingen voor de machinebouw. Dat is waar de ruim dertig medewerkers van het bedrijf HIH Engineering dagelijks aan werken. (Foto: © STUDIO 81 Photography)

Open huis bij HIH, architecten van machines

  Zakelijk

Rijssen - Inventieve oplossingen voor de machinebouw. Dat is waar de ruim dertig medewerkers van het bedrijf HIH Engineering dagelijks aan werken. Het bedrijf dat in 1992 in Harskamp werd opgericht door Erik Hardeman heeft inmiddels drie vestigingen. Het hoofdkantoor zit in Barneveld, de tweede vestiging zit in Ridderkerk en twee jaar geleden kwam daar Rijssen bij. Daar houdt HIH op 3 oktober een open huis.

Op die dag opent HIH de deuren voor iedereen die interesse heeft. "We willen graag laten zien wie we zijn en wat we kunnen. En als dat leidt tot een samenwerking met een nieuwe opdrachtgever, dan is dat mooi. Maar als het leidt tot één of meerdere nieuwe medewerkers, dan is het helemaal perfect."

Nieuwe Mechanical Engineers kan HIH goed gebruiken. "Net als veel andere bedrijven in de techniek zijn ook wij op zoek naar personele uitbreiding. We hebben nu zo'n dertig mensen in dienst, verspreid over de drie vestigingen. Vanuit Rijssen werken we nu met zes mensen, maar er is voldoende ruimte om te groeien."

Wat doen die mensen dan? "Wij noemen ons wel eens de architect van machines. We helpen onze opdrachtgevers om de machines zo efficiënt mogelijk te maken, beantwoordend op de vraag en de specificaties van de klant en uiteraard conform de eisen die de markt stelt."

Dat laatste is in de foodsector, de branche waar veel van de opdrachten voor HIH vandaan komen, belangrijk. "Doordat we ons in de levensmiddelenindustrie gespecialiseerd hebben, kunnen we daar ook dieper op de zaak ingaan. Bovendien vinden we het gewoon geweldig mooi om in die branche actief te zijn, een sector waar heel veel gebeurt."

HIH doet echter meer. "We werken ook voor bedrijven in andere sectoren. Ons werk is natuurlijk grotendeels digitaal en dat zorgt ervoor dat we niet alleen voor machinebouwers in de naaste omgeving hoeven te werken. Dát is ook niet de reden van onze drie vestigingen, verspreid over het land. Die keuze hebben we vooral gemaakt omdat we dan meer kans hadden om geïnteresseerde mensen te trekken. We kunnen nu zowel voor mensen uit het westen, het midden, als het oosten van het land interessant zijn als werkgever."

Tijdens het open huis, van 15 tot 19 uur op het kantoor aan het Stroekeld 2b, wil HIH graag laten zien op welke manier zij bedrijven helpen om hun machines, processen en systemen te optimaliseren: "We zeggen altijd dat we met ons werk zorgen voor meer werkplezier bij de opdrachtgevers van onze klanten. Als een machine goed functioneert, dan heeft de medewerker die ermee moet werken het gemakkelijker. Zo zijn wij overigens ook voor onze eigen mensen: we werken met de modernste 3D-ontwerpsoftware en analysetools en we zorgen ervoor dat hun werkplek optimaal is uitgerust. En ze krijgen alle gelegenheid om zich te ontwikkelen."

Dit zijn de vacatures van HIH:

hih.nl/werken-bij-hih/vacatures

Meer berichten