Rutger Voortman werkt met veel plezier bij Siloah. Foto: Emmely Van Mierlo Fotograaf
Rutger Voortman werkt met veel plezier bij Siloah. Foto: Emmely Van Mierlo Fotograaf (Emmely Van Mierlo Fotograaf)

Rutger Voortman over zijn werk bij Siloah: 'Kom op, die drempel over!'

  Zakelijk

"Ik heb altijd gezegd nooit in de gehandicaptenzorg en in Rijssen of in een reformatorische instelling te gaan werken. En daar sta ik dan, inmiddels al ruim tien maanden aan het werk binnen Siloah," zegt Rutger Voortman over zijn prachtige werk met mensen met een verstandelijke beperking.

RIJSSEN - In Rijssen zijn woonlocatie De Burcht en dagactiviteitencentrum De Molenhoek onderdeel van Siloah. Elders in het land beschikt de organisatie over nog bijna dertig locaties voor mensen met een verstandelijke beperking."Het voelt alsof ik hier al jaren werk. Wat voel je je hier snel thuis bij zulke mooie en leuke mensen met mogelijkheden, want die hebben zij!"

Beschamend
"Mensen met een verstandelijke beperking kunnen en denken meer dan je verwacht. Het is soms beschamend voor jezelf, we kunnen zoveel van hen leren.Ze staan bijvoorbeeld vijf dagen per week om zeven uur op om naar hun werk te gaan.'s Morgens komen ze al handenklappend tegen me zeggen: 'Ik heb zin om te werken?' 'Waarom?' vraag ik dan. 'Moet toch centjes verdienen,' is dan het antwoord."

Rutger vervolgt: "Of als je denkt dat je je dag niet hebt zegt een bewoner bij binnenkomst: 'Hugge, ik heef je gemis' en geeft me een schouderklop. Mijn weg is door God zo geleid dat ik mijn geloof, hoop en liefde mag delen met mijn bewoners, mijn vrienden, want dat zijn ze! Ik nodig iedereen uit om kennis te maken met dit werk. Kom over die drempel en laat je verrassen! Ga eens in gesprek, er is veel mogelijk bij Siloah!"

Meer informatie
Siloah biedt mensen met een beperking de zorg die ze vragen op het gebied van wonen, dagbesteding, logeren, zaterdagopvang, begeleid zelfstandig wonen, zorg aan huis en praktische pedagogische gezinsbegeleiding (PPG).Siloah is onderdeel van zorggroep Sirjon.

Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten