Bij dit leefstijlcoachingsbedrijf volgen mensen diverse programma's waarmee de leefstijl wordt verbeterd. Eigen foto.
Bij dit leefstijlcoachingsbedrijf volgen mensen diverse programma's waarmee de leefstijl wordt verbeterd. Eigen foto. (Foto: Beweeg je leefstijl)

Mensen helpen aan een gezondere leefstijl

  Zakelijk

'Beweeg je Leefstijl' aan de Wierdensestraat 107 in Rijssen is een leefstijlcoachingsbedrijf waar mensen met behulp van verschillende programma's worden geholpen naar een gezondere leefstijl.

RIJSSEN - Vanaf januari 2019 wordt leefstijlcoaching vanuit de basisverzekering vergoed.

Mensen kunnen deelnemen aan het programma Cool, dat staat voor coaching op leefstijl. Het is een tweejarig programma, waarbij groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken elkaar afwisselen.

Thema's die aan de orde komen zijn onder meer voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning, planning van de dag en veranderen gaat met kleine stapjes. Bij nog lang niet alle huisartsen is het bekend dat dit nu in de basisverzekering zit.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding voor dit programma moeten mensen al overgewicht hebben (BMI boven de 30) of een indicatie van hart- en vaatziekten. Een verwijzing van de huisarts is dan alles wat ze nodig hebben om mee te kunnen doen.

Het belangrijkste is dat mensen gemotiveerd zijn om zelf met hun leefstijl aan de slag te gaan. Uiteindelijk moeten ze zelf gezonder gaan leven en hier de voordelen van gaan inzien.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via info@beweegjeleefstijl.nl of 06 209 208 35. Een kijkje nemen op de website kan ook.

beweegjeleefstijl.nl

Meer berichten