Voor Marliek Nijmeijer, achter van links naar rechts: Trees Nijmeijer, Ludwien Geerdink en Roswita Manrho. Eigen foto.
Voor Marliek Nijmeijer, achter van links naar rechts: Trees Nijmeijer, Ludwien Geerdink en Roswita Manrho. Eigen foto. (Foto: Bengels & Ko)

Bengels en Ko stopt: een leuke kinderwinkel weg uit Rijssen

  Zakelijk

door Jolien van Gaalen

Bengels & Ko is een begrip in Rijssen: al negentien jaar is de kinderkledingzaak aan de Haarstraat te vinden. Maar de zaak houdt uiterlijk 1 augustus op te bestaan. Internet speelt Bengels & Ko parten. "Het loopt niet meer zo goed als het altijd heeft gedaan", vertelt Marliek Nijmeijer.

RIJSSEN - "Door het internet weten mensen wat er allemaal te koop is en hoe de collecties bij de verschillende merken eruit zien. Als wij dan het rode shirtje uit die collectie dan niet hebben, dan weten ze altijd wel een ander adres waar het wel te koop is. We werken er heel hard voor, maar het is niet meer genoeg om een boterham te verdienen. Via een webshop gaat allemaal veel makkelijker. Moeders werken veel en bestellen vaak 's avonds vanaf de bank de kleding. Het wordt de volgende dag bezorgd en retourneren is eenvoudig. We hebben een leuke collectie, maar kunnen niet alles in de winkel hangen. Op internet is de keuze veel groter." Wanneer de deuren voor de laatste keer opengaan voor klanten is nog niet bekend. "Dat weten we nog niet precies, maar de uiterste datum is in ieder geval 1 augustus. Het kan ook eerder zijn, want we verkopen nog wel veel en we kopen niet opnieuw in."

"Mijn moeder, Trees Nijmeijer, is al negentien jaar het gezicht van de winkel en sinds vier jaar doen wij het samen. Bij de winkel werken ook Roswita, Ludwien en Rolinde. "Roswita en Ludwien werken al veertien jaar in de winkel, Rolinde een jaar. Zij hebben zich enorm ingezet voor de kledingzaak, daar ben ik altijd heel blij mee geweest. We hebben het ook erg gezellig met elkaar, dus is het erg jammer dat de winkel moet sluiten. Maar het is ook een gemis voor Rijssen. Mensen worden hier altijd vriendelijk geholpen, krijgen goede service en we hebben mooie kleding. We hebben kleren van maat 50 tot maat 164, voor zowel jongens als meiden. Dus in de collectie is kleding te vinden voor baby's tot kinderen van 12 of 13 jaar." Met het oog op de definitieve sluiting van de winkel is er nog een actie. Vanaf woensdag 3 april is er 20% korting op de hele collectie. Op Instagram worden nieuwe foto's geplaatst van de collectie. 

Meer berichten