Belangstellenden worden vooral uitgenodigd om hun partner en/of kinderen mee te nemen. Foto: STUDIO 81 Photography.
Belangstellenden worden vooral uitgenodigd om hun partner en/of kinderen mee te nemen. Foto: STUDIO 81 Photography. (Foto: © STUDIO 81 Photography)

Ludieke zoektocht naar topchauffeurs

  Zakelijk

Rijssen kent een groot aantal actieve familiebedrijven en Pultrum is er daar zeker een van. In navolging van de succesvolle editie van vorig jaar, houdt Pultrum op zaterdag 30 maart een inloopsollicitatie-ochtend. Geen standaard evenement, maar een laagdrempelige inloop waarbij de collega's van Pultrum zelf de vragen beantwoorden en een rondleiding geven.

RIJSSEN - Ate Pultrum over dit concept: "Het is geen geheim dat richting de toekomst een tekort ontstaat aan vakmensen. Niet alleen chauffeurs, maar ook monteurs voor onze eigen werkplaats. We zijn een sociaal familiebedrijf en dat willen we graag zo houden. Dus geen standaard sollicitatieprocedure, maar een eerlijk verhaal. Dat is ook de reden waarom we gekozen hebben voor een andere aanpak. Vorig jaar is dat heel succesvol geweest, vandaar dat we dit nogmaals willen herhalen."

Persoonlijke boodschappen
De andere aanpak wordt ondersteund door een speciale website waar de bezoeker een viertal filmpjes kan bekijken waarin chauffeurs van Pultrum uitleg geven over hun werk bij Pultrum. Zo geven zij een kijkje in de keuken van hun dagelijkse werk. Stuk voor stuk persoonlijke boodschappen over bijvoorbeeld het materiaal, de onderlinge samenwerking en de combinatie werken en privé. Een vernieuwende manier om nieuwe collega's te werven die op social media volop wordt gedeeld.

Thuisfront belangrijk
Tijdens de inloopochtend kunnen belangstellenden zelf hun weg zoeken, of een rondleiding krijgen door het familiebedrijf. Hierbij worden ze ook vooral uitgenodigd om hun partner en/of kinderen mee te nemen. Ate Pultrum voegt toe dat dit ook het bedrijf kenmerkt: "Het thuisfront is enorm belangrijk voor elke medewerker. Dat de partner ook een goed gevoel moet hebben bij een eventuele overstap is logisch. Vorig jaar bleek ook dat een groot aantal mensen dit enorm belangrijk vond."

Jongeren
Ook de opleiding Transport & Logistiek (OT&L) heeft een plek gekregen. Jongeren die nog een opleiding willen volgen in deze richting kunnen informatie ophalen.Ate Pultrum: "Mensen met een no-nonsense mentaliteit die van aanpakken weten passen goed in Pultrum-blauw. Dat geldt zowel voor de vacatures van monteur als chauffeur."

Praktisch
Belangstellenden kunnen terecht op de Noordermorssingel 22 in Rijssen waar ze de gelegenheid hebben om van 9.00 tot 12.00 uur langs te komen. "Mensen die niet in de gelegenheid zijn om die ochtend in te plannen kunnen zich melden via de speciale website en een aparte afspraak inplannen", aldus Ate Pultrum.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie en een inkijkje in het dagelijkse werk van chauffeurs op de speciale website.

Meer berichten