Eigenaar Erik ter Harmsel: "Het is fijn om te zien dat klanten terug blijven komen. Ook na twintig jaar zie ik nog steeds dezelfde klanten terugkeren." Foto: Michiel van der Heijden.
Eigenaar Erik ter Harmsel: "Het is fijn om te zien dat klanten terug blijven komen. Ook na twintig jaar zie ik nog steeds dezelfde klanten terugkeren." Foto: Michiel van der Heijden.

'Persoonlijke aandacht hoog in vaandel'

  Zakelijk

door de redactie

RIJSSEN - Het familiebedrijf Ter Harmsel is na ruim 50 jaar echt een begrip in de regio Rijssen en omstreken. Ter Harmsel is lid van de formules Bad in Beeld en InstalCenter. Erik ter Harmsel nam het bedrijf in 2006 over van zijn familie en heeft inmiddels meer dan 38 werknemers in vaste dienst.

"Over pakweg tien jaar willen wij dat iedereen binnen een straal van 25 kilometer denkt aan Ter Harmsel. Of het nu gaat om verbouwen van een badkamer of het verduurzamen van een woning. Voor zowel de zakelijke als de particuliere sector." Erik heeft een strakke visie; service en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel.

Met service en persoonlijke aandacht onderscheidt Ter Harmsel zich van de concurrent. Elke afspraak is persoonlijk en een adviesgesprek is altijd vrijblijvend. "Wij kiezen ervoor om de offerte niet op te sturen, maar altijd bij ons in de showroom te bespreken. Hij vraagt niet direct een handtekening, maar geeft mensen de tijd om nog even na te denken en de offerte met elkaar te bespreken. Wij willen dat de klant centraal staat en er ruimte voor is voor het stellen van vragen, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan."

Erik ter Harmsel begint en eindigt het badkamerproject. Hij doet het eerste gesprek, laat vervolgens zijn vakmensen het project begeleiden en uitvoeren. Zodra het moment van opleveren nadert komt Erik zelf weer in beeld. Hij levert elke badkamer persoonlijk op. "Het is fijn om te zien dat klanten terug blijven komen. Ook na twintig jaar zie ik nog steeds dezelfde klanten terugkeren." Naast Erik is er nog een verkoper die opnames en opleveringen doet.

Het voordeel van de werkwijze van Ter Harmsel is dat alle zorgen worden ontnomen. "Mocht het nodig zijn, dan zorgen wij voor een stukadoor, schilder en andere werkzaamheden die komen kijken bij een verbouwing. De consument heeft bij ons één aanspreekpunt en wij verzorgen de rest."

Ter Harmsel is al jaren actief op het gebied van duurzaamheid. Het toepassen van een hybride warmtepomp is hier een mooi voorbeeld van. "Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Op de aanschaf van een warmtepomp krijgt de consument een aantrekkelijke subsidie. Wel kijken wij altijd kritisch en eerlijk naar de situatie van de woning. Als een woning niet aan alle eisen voldoet om een hybride warmtepomp te plaatsen, doen wij dat niet. Natuurlijk bieden wij dan een passend alternatief." Ter Harmsel biedt niet alleen warmtepompen aan, maar denkt mee in het hele duurzaamheidstraject. Naast hybride warmtepompen bieden zij bijvoorbeeld ook zonnepanelen en zonneboilers aan.

"De markt verandert snel, waardoor wij het belangrijk vinden om de kennis van onze medewerkers up-to-date te houden. We vinden het waardevol dat iedereen binnen ons bedrijf zich blijft ontwikkelen en waar nodig certificaten haalt. Mocht het zijn dat wij niet de kennis is huis hebben die nodig is, dan zetten wij ons netwerk van specialisten in."

In 2019 staat er een flinke verhuizing op stapel naar een grotere showroom op een A-locatie binnen Rijssen waar hij nog meer kan laten zien. "Wij hebben niet de ambitie om alle merken aan te bieden. Wat wij wel merken is dat consumenten het prettig vinden om niet al te veel keus te hebben op het gebied van sanitair. Ter Harmsel heeft met haar aanbod voor elke vraag en budget een passende oplossing."

Meer berichten