Gea en Janine in de speelgoedzaak: "Wat is er nu leuker voor een kind dan tussen al dit speelgoed te lopen!" Foto: Habi Rijssen.
Gea en Janine in de speelgoedzaak: "Wat is er nu leuker voor een kind dan tussen al dit speelgoed te lopen!" Foto: Habi Rijssen.

Belééf een winkel vol met speelgoed

  Zakelijk

door Habi Rijssen

RIJSSEN - "Wat is er nu leuker voor een kind dan om in een winkel vol speelgoed te lopen? En ook voor de ouders en grootouders is het leuk om zo met je kind of kleinkind een cadeau uit te zoeken. Gewoon in een fysieke winkel, een kind zit al zo vaak achter een scherm."

 Janine Borghuis-Goosen groeide op met de speelgoedzaak van haar ouders en nam de zaak, samen met haar schoonzus Gea Goosen-Ligtenberg, bijna twintig jaar geleden over. De speelgoedzaak aan de Elsenerstraat 31 heeft in al die jaren aan aantrekkingskracht niets ingeboet.

De speelgoedwinkel is een belevenis voor groot en klein. "We pakken veel artikelen uit de verpakking om ze te presenteren. Je kunt het speelgoed dan van alle kanten bekijken", vertelt Janine. "We merken dat mensen hier graag rondkijken en hier ook kopen, omdat ze zien wát ze kopen. We kunnen iets meer vertellen over het speelgoed en advies geven. Als iets echt niet geschikt is voor een bepaalde leeftijd zeggen we dat ook."

"Kleine loopfietsjes, die normaal in een doos zitten, zetten wij in elkaar. In de winkel hebben we van iedere maat een showmodel: het kind kan er op zitten, we kijken of het past en ouders zien hoe hun kind reageert op de fietsjes. We hebben ook verjaardagskratjes, waar kinderen de cadeautjes die ze graag hebben willen voor hun verjaardag, in verzamelen. Raadzaam is wel dat dan een ouder mee komt, zodat er voor de juiste bedragen iets in het krat zit. Familie en vriendjes kunnen dan uit het krat halen wat ze het kind willen geven." Kopen in de fysieke winkel heeft meer voordelen, weet Janine. "De garantie bijvoorbeeld. Als er onverhoopt iets is met een PlayStation of een bestuurbare auto kunnen ze terug naar ons. En als iemand een cadeau al heeft kan het direct geruild."

"Als winkeliers steken we ook geld en tijd in allerlei gezellige activiteiten in het centrum. We merken dat dat gewaardeerd wordt en mensen steunen dat door in ons winkelcentrum te kopen. Zo kunnen wij als ondernemers ook leuke activiteiten blijven organiseren."

Winkelen in Rijssen
De leukste winkels vind je in de winkelstraat. Beleef het winkelen in het gezellige en sfeervol verlichte winkelhart van Rijssen. Janine: "Als ondernemers zorgen we voor gezelligheid in het centrum en we merken dat dat gewaardeerd wordt." Er is volop gratis parkeergelegenheid.

Meer berichten