Jurgen Steenbergen: "Als je schoenen wilt passen, gaat er niets boven de fysieke winkel." Foto: Habi Rijssen.
Jurgen Steenbergen: "Als je schoenen wilt passen, gaat er niets boven de fysieke winkel." Foto: Habi Rijssen. (Foto: Habi Rijssen)

'Je moet als winkel de moeite waard zijn'

  Zakelijk

door Habi Rijssen

RIJSSEN - "Als je schoenen wilt passen, gaat er niets boven de fysieke winkel." Jurgen Steenbergen van Steenbergen Schoenen aan de Haarstraat in Rijssen, is daar stellig in.

Jurgen, de derde generatie van het familiebedrijf, weet waarover hij praat. Bijna twintig jaar staat hij in de schoenenzaak en in die jaren hielp hij vele klanten met elk hun eigen wensen op schoengebied. "De ene maat 42 is de andere maat 42 niet. Schoenen kunnen breder of smaller uitvallen, dat kan per merk verschillend zijn. We hebben in onze zaak zoveel keuze, meestal is er wel een schoen die perfect past aan de voet en bij de klant."

Klanten uit Rijssen en regio weten Steenbergen Schoenen te vinden. "Klanten komen uit hun werk, nemen op de snelweg de afslag naar Rijssen, lopen hier de herenafdeling binnen en zijn vaak met een half uur klaar. Dat doen ze liever dan een hele zaterdagmiddag winkelen met hun partner", lacht Jurgen.

Steenbergen Schoenen heeft ook een webshop. "Klanten die verder weg wonen kiezen voor schoenen die ze meestal dragen en bestellen die dan via de website. De website is het verlengde van onze winkel. Het is de etalage bij mensen thuis. Maar hoe vakkundig schoenen ook op de foto gezet worden voor de website, in het echt zie je ze mooier. Dan zie je echt alle details. En je ziet en voelt ook het materiaal. Dat is het grote voordeel van de fysieke winkel. Als ondernemer kun je dat optimaal benutten: zorg voor goede merken en een ruime keuze. Je moet als winkel de moeite waard zijn, dan komt de klant graag terug. Veel mensen doen dat liever dan drie keer per week naar het postkantoor gaan om aankopen te retourneren."

Steenbergen is trots op het centrum: "Een pre is natuurlijk dat we hier een centrum hebben dat ook de moeite waard is. Je kunt, mocht je onverhoopt niet slagen, nog een winkeldeurtje verder. We hebben een prachtig centrum, met veel eigen winkels, zelfstandige ondernemers die mooie producten verkopen en een goede service bieden."

Winkelen in Rijssen
De leukste winkels vind je in de winkelstraat. Beleef het winkelen in het gezellige en sfeervol verlichte winkelhart van Rijssen. Jurgen: "We hebben een prachtig, compact winkelcentrum met een ruim aanbod van eigen winkels." En er is volop gratis parkeergelegenheid.

Meer berichten