Ingrid Rohaan: "Thee moet je ruiken, proeven, beleven. Dat vind je niet op internet."
Ingrid Rohaan: "Thee moet je ruiken, proeven, beleven. Dat vind je niet op internet." (Foto: Mainstreet )

Mainstreet, een winkel vol verrassingen

  Zakelijk

door Habi Rijssen

RIJSSEN - Wie de deur van Mainstreet Thee en Kado binnengaat, komt in een winkel vol verrassingen. Eerst al de theewinkel met bijna 200 (!) soorten thee, dan het gangetje met meerdere kamertjes vol gezellige spulletjes. Bij Mainstreet naar binnen gaan, is genieten.

"Een webwinkel? Die hebben we bewust niet. Thee is een product dat je moet zien, ruiken, proeven en beleven", benadrukt Ingrid Rohaan, samen met zus Marieëtte Hofman eigenaresse van de winkel.

Bij Mainstreet stap je binnen in geuren en smaken: hier staan belevingspotjes met theesoorten. Thee met namen als Het geheim van Toetanchamon, 2001 nacht maar ook Twentse Nuchterheid en de volgens eigen geheim recept samengestelde Riessense Kruuderieje.
De zussen leggen graag uit welke kruiden in welke thee zitten, waar de thee vandaan komt, wat er gebeurt als je die thee zet: "Dat heb je allemaal niet online."

Klanten komen van heinde en verre hiervoor terug. "Gewoon door de deur, en niet via internet. Wij vinden het ook heel gezellig als mensen binnenkomen", lacht Ingrid. "Als mensen gaan winkelen, gaan ze meestal voor de gezelligheid. En dan gaan ze naar het centrum van Rijssen. Hier beleef je het winkelen, heb je veel ondernemers met een eigen zaak, zie je producten die je op internet niet ziet."

Klanten zeggen: 'Zo'n theewinkel hebben we nog nooit gezien'. Dat klopt, want Mainstreet is uniek. Met haar vele theesoorten en allerlei thee gerelateerde producten, zoals de vaste lijn van het porseleinen servies. Een lijn met kleur, want de zussen zijn van de kleurige bijproducten. De kamertjes achter de theewinkel herbergen leuke hebbedingetjes en bijzondere cadeautjes. Ingrid: "Je kunt hier zelf je cadeautje samen stellen en direct meenemen."

"Die sfeer, die beleving, die vind je op internet niet. En door als klant er gezellig op uit te gaan, houd je die leuke winkelstraat ook in stand. Dus: trek je jas aan, ga er op uit, geniet van de sfeer. Want een lokale winkelier biedt zoveel meer!"

Winkelen in Rijssen
De leukste winkels vind je in de winkelstraat. Beleef het winkelen in het gezellige en sfeervol verlichte winkelhart van Rijssen. Ingrid: "De kracht van Rijssen is een heleboel eigen ondernemers die er alles aan doen om hun klanten te binden. En er is volop gratis parkeergelegenheid."

Meer berichten