Foto: Te Morsche Rijssen

Tankstation te Morsche in Rijssen viert jubileum

  Zakelijk

RIJSSEN - Het is op 8 december 40 jaar geleden dat Dirk te Morsche het nieuwe pand met tankstation aan de Jutestraat 5 heeft geopend op het toen nieuwe industrieterrein De Mors in Rijssen. Dirk was als automonteur en chauffeur jaren werkzaam bij diverse bedrijven. In 1961 is hij voor zichzelf begonnen met het onderhoud en verkoop van auto's en het geven van rijlessen voor auto, vrachtauto en motor vanuit zijn ouderlijk huis aan de Nijverdalseweg.

-ADVERTORIAL -

Al snel kocht hij een stuk grond aan de overkant en bouwde daar een garage voor stalling en onderhoud aan auto's. In 1965 bouwde hij er een woonhuis bij van waaruit de theorielessen werden verzorgd. Tevens verkocht hij daar al benzine van het merk SKG.Door de snelle ontwikkeling in de jaren 60 en het begin van de jaren 70 werd in 1977 de beslissing genomen om op het nieuwe industrieterrein De Mors te gaan bouwen.Oudste zoon Harry te Morsche, destijds 13 jaar, werd hierbij betrokken. Hij groeide op tussen de auto's, hielp vanaf zijn twaalfde en wilde ook het autovak in. De toekomstige voortzetting van het bedrijf was de reden om te verhuizen.

Het nieuwe autobedrijf met showroom en tankstation met het merk SKG kreeg in 1978 langzaam gestalte en werd op 8 december van dat jaar geopend. Tevens werd het sub-dealerschap van Honda verkregen voor Rijssen en omstreken.

Na de mavo en daarna een jaar kopklas LTS Autotechniek kwam Harry als 17-jarige volledig in het bedrijf te werken. In de avonduren werden de papieren van diverse opleidingen behaald: eerste monteur, middenstand en patroonsdiploma (diploma van vakbekwaamheid voor het autobedrijf, red). In 1983 werd naast het pand een leslokaal gebouwd waar vanaf dat moment de theorielessen en de opleidingen voor chauffeurs werden verzorgd.

Ook Jeroen te Morsche volgde de opleiding tot automonteur en later instructeur en kwam in de zaak werken. In 1989 werd autobedrijf te Morsche een V.O.F. en trok Dirk zich langzaam terug.Begin jaren 90 werd het SKG merk omgekleurd naar AVIA. In 1991 trouwde Harry met Maria Hilberink en zij begon naast haar werk ook mee te werken in het bedrijf. In 1998 kwam Jeroen bij in de V.O.F. en in 1999 werd het bedrijf uitgebreid met twee wasboxen en een aparte afdeling schadeherstel. Om aan de nieuwe milieueisen te voldoen werd in 2000 een compleet nieuw tankstation gebouwd met meerdere opstelplaatsen en een uitgebreide shop met broodjes, snacks enzovoort.

Om aan de ontstane vraag te voldoen werd in 2012 de shop intern verbouwd en uitgebreid met een bakery. Hier bakt en belegt Maria met haar team dagelijks verse broodjes. Ook brengen zij de lekkerste gehaktbal van Nederland aan de man/vrouw. Sinds 1 april 2016 worden de brandstoffen onder eigen label TTM verkocht met 15 tot 25 cent korting op de landelijke adviesprijzen. De brandstof wordt geleverd door Fieten Olie. LP levert het autogas.

Derde generatie
Ondertussen is de derde generatie werkzaam in de zaak. Tamara te Morsche is al een aantal jaren aan het werk bij bedrijf. Ook Max te Morsche is er regelmatig te vinden en volgt een opleiding tot automonteur.

Jubileumactie
Om dit jubileum te vieren wordt op zaterdag 8 december de brandstof aangeboden met 40 cent korting op de landelijke adviesprijs. Deze actie loopt van 13.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie over tankstation / autobedrijf Te Morsche op de website.

Meer berichten