Op de open dag kunnen bezoekers zien hoe de producten gemaakt worden. Uiteraard zijn deze ook te proeven. Foto: Van Otten.
Op de open dag kunnen bezoekers zien hoe de producten gemaakt worden. Uiteraard zijn deze ook te proeven. Foto: Van Otten. (Foto: Van Otten)

Kom ook kijken bij de vernieuwde bakkerij Van Otten in Enter

  Zakelijk

door Van Otten

ENTER - Patissier en Broodspecialist van Otten houdt op zaterdag 10 november een open dag bij de nieuwe bakkerij aan de Veldegge 43 in Enter.

 Al bijna 90 jaar bakt van Otten het betere brood en banket. In 1928 gestart in de Zuiderstraat en sinds 1990 in de Dorpsstraat, heeft de bakkerij zich ontwikkeld tot een modern bedrijf met producten van zowel een bijzondere hoge kwaliteit als uitzonderlijke lekkere smaak.Met een winkel in Enter, Almelo, Rijssen en Wierden runnen Eric en Irma Van Otten, als derde generatie bakkers, de broodbakkerij, patisserie en chocolaterie samen met 75 medewerkers.

Het team van Van Otten streeft voortdurend naar de beste kwaliteit en innoveert regelmatig vernieuwende lekkernijen.

Tijd en ruimte geven
In de afgelopen 90 jaar is er veel veranderd. "Het assortiment is groter geworden. We zijn van een winkel naar vier winkels gegroeid, maar we bakken nog net als vroeger met alleen basis-ingrediënten, zoals bloem, water, gist, een klein beetje zout en desem", aldus een woordvoerder.

Bij Van Otten komt het aan op vakmanschap. Door brood de tijd en ruimte te geven om te rijzen krijg je niet alleen veel lekkerder brood maar heb je ook geen broodverbeteraars toevoegingen nodig om het houdbaarder te maken of sneller te produceren. Voor mooie patisserie is ruimte nodig, elk gebakje wordt tenslotte met de hand gemaakt.

Modern en ambachtelijk

Het nieuwe pand wordt ingericht volgens de nieuwste eisen; modern van buiten, ambachtelijk van binnen. "Zo zal het vakmanschap in de broodbakkerij, banketbakkerij en chocolaterie nog beter tot zijn recht komen en kunnen wij ideeën voor 'Lekker Puur Natuur'-broden en gebak nog verder uitwerken. We zijn enorm blij en dankbaar dat we deze stap hebben kunnen maken."

Kijk voor meer informatie over Van Otten op de website.

Meer berichten