De directie van Ten Brinke ontvangt de MVO-verklaring uit handen van Henny Oberink (OKAM).
De directie van Ten Brinke ontvangt de MVO-verklaring uit handen van Henny Oberink (OKAM).

Ten Brinke viert behalen MVO-verklaring

  Zakelijk

Een feestelijk moment voor de Rijssense onderneming Ten Brinke: op donderdag 16 februari ontving de directie van ten Brinke, bestaande uit Henk ten Brinke, Freek ten Brinke en Harry ten Brinke, de MVO-verklaring uit handen van Henny Oberink (OKAM). Deze verklaring van onafhankelijk keurmerk ‘De MVO-Wijzer’ laat praktisch zien in hoeverre een MKB-bedrijf op een maatschappelijk verantwoorde manier onderneemt.

Henk ten Brinke legt uit wat deze verklaring voor zijn bedrijf betekent: “Als Ten Brinke willen we op een verantwoorde manier invulling geven aan onze rol in de maatschappij. Daarom zijn wij nu bezig met het verduurzamen van onze organisatie. Deze verklaring is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn, maar dat betekent niet dat we nu achterover gaan leunen. We willen ons blijven ontwikkelen en keuzes maken die goed zijn voor ons én voor de komende generaties.”

Tijdens de certificering werden verschillende stappen doorlopen. Na een ‘nulmeting’ stelde Ten Brinke samen met OKAM een projectplan op met concrete acties. Zo wordt er inmiddels digitaal gefactureerd, digitaal gewogen en zijn de kantoren en werkplaats voorzien van Ledverlichting. Ook de chauffeurs hebben zich de nodige veranderingen eigen gemaakt volgens Ten Brinke: “Onze chauffeurs volgden de cursus ‘het nieuwe rijden’. Zo rijden we zuiniger. Ook nemen ze tijdens het containertransport een tablet mee, zodat er digitaal afgetekend kan worden en besparen we papier.” Na een tussentijdse zelfevaluatie via de webapplicatie volgde een verbeterplan met aanpassingen, de uiteindelijke beoordeling en de toekenning van het certificaat.

Henny Oberink van OKAM begeleidde het hele traject als bevoegd partner van ‘De MVO-Wijzer’ en verzorgde de certificering: “Het was een mooi project met deze gedreven no-nonsense organisatie. Ten Brinke voldoet aan de normen van ‘De MVO-Wijzer’. Aangespoord door de MVO-wijzer zijn we samen op een innovatieve ontdekkingsreis gegaan met een concreet resultaat. Het is een reis die niet eindigt, maar continu doorgaat.” De MVO-verklaring is twee jaar geldig en wordt jaarlijks op negen verschillende thema’s getoetst waaronder klantenbeleid, wet- en regelgeving, personeelsbeleid, milieubeleid, goed bestuur en communicatie.

Ten Brinke biedt met zijn jarenlange ervaring en een modern en geavanceerd breed wagen- en machinepark een totaaloplossing voor grond-, weg-, en waterbouw, afval, beton-, puin- en asfaltrecycling, en op- en overslag. OKAM biedt gespecialiseerde dienstverlening op het gebied van KAM-management (Kwaliteit, ARBO, Milieu en MVO). Dat gaat van advies, opzet en implementatie tot certificering en nazorg.

Meer berichten