Foto:

Samenwerking PUUR! buitenleven en Houthandel RTT

  Zakelijk

Goor - Krachten bundelen, dat is waar Houthandel RTT altijd al goed in was. En dan met name de regionale krachten, want nergens vind je zoveel ambachtelijk vakmanschap als in Twente. En waar de één sinds de coronacrisis het werk niet meer aan kan, zo zitten andere ondernemers met de handen in het haar en weten niet meer hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Maar niets is zo creatief als de geest in crisis. Houthandel RTT en PUUR! standbouw vonden de perfecte match.

Marjo Wiegers, mede-eigenaar van PUUR! Standbouw en drijvende kracht achter PUUR! buitenleven, zag vanaf februari met de aankondiging van de lockdown alle beurzen in het water vallen. Daar sta je dan als standbouwer. Vanuit hun pand schuin tegenover Houthandel RTT zag ze de bedrijvigheid bij RTT grootse vormen aannemen. “Hier moest ik wat mee doen”, vertelt Marjo. “Wij hebben een werkplaats, een team met gouden ‘klus’handjes, vrachtwagens, creatieve ontwerpers en tal van machines voor materiaalbewerking. We deden al wel wat projecten samen, maar hier zit zoveel meer in.” Een afspraak was gauw gemaakt en Roy Reef, eigenaar van Houthandel RTT, was meteen enthousiast PUUR! buitenleven wordt in het leven geroepen en binnen drie dagen stampten ze de gelijknamige website uit de grond, waar reeds tal van mooie, opgeleverde projecten te zien zijn. In samenwerking met Goor Collectief en BIZ Goor werden in het centrum van Goor twee etalages van een leegstaand pand gerealiseerd naast Primera de Bandijk met voorbeelden van wat ze samendoen: veranda’s en overkappingen maken.

Schoenmaker blijf bij je leest

Een enorm voordeel wordt gehaald uit het feit dat PUUR! buitenleven eerst een 3D-design maakt van de wensen van de klant. Dat deden ze al voor projectinrichting, interieur- en standbouw, dus waarom dan niet voor een tuinontwerp. “De klant heeft er zodanig veel meer een beeld bij hoe het eruit gaat zien en bij de gemeente krijg je bijvoorbeeld de vergunning veel sneller voor elkaar”, weet Roy Reef. “Daarnaast kan PUUR! buitenleven in hun werkplaats de veranda’s en overkappingen prefab voorbereiden waardoor de werktijd bij de klant significant gereduceerd wordt. Fijn voor de klant, maar ook veiliger voor wat betreft de coronarisico’s.” Ook wordt er door beide partijen rekening gehouden met het milieu. Duurzaam bosbeheer staat centraal en een lokale partner genaamd Greenpaints uit Enter zorgt al jaren voor hoogwaardige beitsen, uitsluitend Bio-based. Alles onder het motto, werk lokaal samen, dan sta je sterk.

Altijd één aanspreekpunt

Reef was altijd al voorstander van samenwerking in de regio en pleit voor het in stand houden van ambachten. “Dat doen waar je goed in bent, levert voor iedereen alleen maar voordelen op. Het team van PUUR! buitenleven is ijzersterk in snel schakelen en heeft verstand van (ver)bouwen, ontwerp, bewerking, inrichting en vormgeving, wij van de materialen. Dus de klant krijgt op alle fronten eerlijk en vakkundig advies en een vlekkeloze uitvoering met één aanspreekpunt.” Meer weten? Kijk voor een keur aan inspiratie op de website www.puurbuitenleven.nl of op www.houthandelrtt.nl en maak meteen een afspraak. PUUR! buitenleven, Klavermaten 49 in Goor, tel. 0547-263819, email info@puurbuitenleven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden