Vorig jaar is deze loop voor de eerste keer gehouden en de reacties van de deelnemers waren erg positief.
Vorig jaar is deze loop voor de eerste keer gehouden en de reacties van de deelnemers waren erg positief. (Foto: PR)

Hardlopen over onverharde paden... en soms er naast

  Verenigingen

Rijssen - De tweede Brekeld Runners Trail staat gepland voor zaterdag 5 oktober. Vorig jaar is deze loop voor de eerste keer gehouden en de reacties van de deelnemers waren zo positief dat Atletiek Vereniging Rijssen heeft besloten om dit jaar editie twee te organiseren, met nog meer uitdaging en variatie.

Een trail wordt gelopen op zoveel mogelijk onverharde paden door bossen en weilanden, dus eigenlijk alles behalve bebouwde kom. Verschil met een crossloop of bosloop is dat het gaat om een wat langere afstand. Er is daarom ook geen sprake van een afgesloten parcours, maar van een gemarkeerde route door de natuur. Trailrunning kan worden gezien als een prestatietocht waarbij je zowel fysiek als mentaal op de proef wordt gesteld. Het wedstrijdkarakter is daardoor ook wat minder, elke gefinishte deelnemer is in beginsel een winnaar.

Er is dit jaar gekozen voor drie afstanden. De kortste route betreft twaalf fantastische kilometers door het natuurgebied Hollands Schwarzwald. Er worden fraaie bospaden beklommen en deze route gaat langs de prachtige vennetjes die hier te vinden zijn. Deze route is ideaal voor atleten die kennis willen maken met trailrunning.

De tweede route is ongeveer 20 km en volgt eerst de 12 km-route, waarna deze overgaat in de 'Ravijntjes'. Naast de beklimming van de fameuze trap op de 'Tweede Heide' gaat deze route langs en door de beroemde 'Ravijntjes'. Hier moeten aardig wat hoogtemeters overbrugd worden.

Lopers van de 30 km steken de A1 over om in natuurgebied 'De Borkeld' hun weg te vervolgen door een compleet ander landschap. Deze uitdagende afstand is voor de echte liefhebbers.

Voor de bewegwijzering heeft AV Rijssen de hulp ingeschakeld van De Sterkerij uit Rijssen. Het bedrijf dat personen met een beperking de mogelijkheid biedt om hun arbeidsmogelijkheden optimaal te benutten, is de uitdaging met veel enthousiasme aangegaan. De cliënten hebben 1500 knijpers met lintjes in elkaar gezet. Als goede maatschappelijke partners is ervoor gekozen dit met gesloten beurs te doen. De lintjes hangen langs het parcours en zorgen ervoor dat de kans op verdwalen minimaal is. De routes zijn via de site ook te downloaden zodat deze op horloges kan worden geïmporteerd. Kosten: 15 euro voor de 12 km, 20 euro voor de 20 km en 25 euro voor de 30 km. Na-inschrijving is mogelijk tot een uur voor de start.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden