Jesse Embsen maakte de mooie en belangrijke 0-1. Eigen foto.
Jesse Embsen maakte de mooie en belangrijke 0-1. Eigen foto. (Foto: R.K.S.V. Rijssen)

R.K.S.V. wint met 1-3 van DRC'12

  Sport

door R.K.S.V. Rijssen

R.K.S.V is eindelijk van de laatste plaats af door de eerste winst in 2019. Het duurde even, maar de vreugde was er niet minder om. Vaak viel het kwartje de verkeerde kant op, deze keer hadden we het geluk mee. De winst was verdiend te noemen, maar de beslissende 1-3 viel pas in blessuretijd.

RIJSSEN - R.K.S.V. begon sterk aan de wedstrijd en kreeg enkele grote kansen, zonder de geblesseerde spits Tijs Blokhorst. Scoren was lastig maar toch viel de 0-1 via Jesse Embsen. Een boogballetje van Bram Meulman zorgde ervoor dat Jesse Embsen koeltjes kon afronden. Ondanks meerdere kansen, ook voor DRC'12, bleef het bij die ene treffer tot de rust. Na rust lag de bal na twee minuten al in het netje, 1-1 door een vrije trap. R.K.S.V. stond even onder druk, maar de thuisploeg was niet goed genoeg. Kansen kwamen er steeds meer voor de Rijssenaren en de 1-2 van Bryan Sloof was verdiend. Een afgeslagen corner werd door Kevin Troost panklaar op het hoofd van de verdediger gelegd, waarna de bal hard en hoog in het doel verdween. Hierna kreeg de thuisploeg twee grote kansen, maar ditmaal hadden we het geluk en de lat aan onze zijde. In blessuretijd gaf Bram Meulman het laatste zetje, vanaf rand zestien speelde hij een man uit en schoof de bal in de linkerhoek: 1-3. Hierdoor is het team van de laatste plaats af en hebben de rode lantaarn overgedragen aan Sportclub Rijssen en Sportclub Enschede.

Zaterdag speelt het team tegen nummer twee PW. Mocht PW niet winnen of koploper AJC zelf winnen dan is AJC kampioen. De laatste wedstrijd op 25 mei spelen zij uit bij ATC'65 die zo goed als zeker is van nacompetitie.

Praktisch
Tijdens de wedstrijd zijn de volgende doelpunten gemaakt: 28. Embsen (0-1), 47. Proslvszny (1-1), 72. Sloof (1-2) en 90. Meulman (1-3).

De opstelling van R.K.S.V. was als volgt: Krasniqi, Smits, Boezerooij, Van de Riet, Sloof, Embsen, Zwoferink, Mensink(C), Dekker (46. K. Troost), Nollen en Meulman.

Meer berichten