Het zaalvoetbalteam van Excelsior'31 kan terugkijken op een mooi seizoen. Eigen foto.
Het zaalvoetbalteam van Excelsior'31 kan terugkijken op een mooi seizoen. Eigen foto. (Foto: Excelsior'31)

Excelsior'31 sluit seizoen af met winst

  Sport

door Excelsior'31

De zaalvoetballers van Excelsior'31 hebben vrijdag de competitie in de eerste divisie afgesloten met een 3-2 overwinning op Madereros CF. Bij rust stond de ploeg uit Rijssen met 0-2 achter, maar in de tweede helft stelde het orde op zaken.

RIJSSEN - In een wedstrijd waar geen belangen meer op het spel stonden, kreeg Excelsior'31 in de eerste helft de meeste kansen. Maar de Rijssenaren waren niet scherp genoeg voor het doel van de bezoekers. Met name de keeper van de uitploeg hield zijn team met een aantal mooie reddingen op de been.

Over effectiviteit gesproken: Madereros CF was een stuk effectiever in de afronding. Het had twee kansen nodig om met een stand van 0-2 de rust in te gaan.

Doelpunt om in te lijsten
Na de rust zette Excelsior'31 een tandje bij. Hoewel het niet groots speelde, was het wel nadrukkelijk opzoek naar de aansluitingstreffer. Uitblinker Nikzad Mahbobi trok met twee doelpunten de stand gelijk. Met name de gelijkmaker was een doelpunt om in te lijsten.Het publiek veerde op en Excelsior'31 ging op jacht naar de overwinning en deze kwam er ook. Na een mooie aanval zorgde topscoorder Arnoud Baan, met zijn negentiende treffer van het seizoen, voor het uiteindelijke resultaat van 3-2.

Gedeelde zesde plaats
Promovendus Excelsior'31 sluit hiermee het seizoen af op een gedeelde zesde plaats in de eerste divisie. De Rijssenaren kunnen terugkijken op een mooi seizoen bij haar rentree op het één na hoogste niveau van Nederland.

Doelpunten
2. Shayan Kowasari 0-1
17. Hakim El Hatri 0-2
24. Nikzad Mahbobi 1-2
35. Nikzad Mahbobi 2-2
36. Arnoud Baan 3-2.

Wedstrijdselectie
Willard Baan (k), Jan Baan (k), Arnoud Baan, Serhat Sakru, Gert-Jan Schultink, Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Henk Lankamp, Tom Kamphuis, Rik Harbers en Nick Averesch.

Meer berichten