Luèn Mensink is als aanvoerder op de weg terug nadat hij voor de winterstop geblesseerd raakte. Tegen AJC’96 kreeg hij ook weer speelminuten.
Luèn Mensink is als aanvoerder op de weg terug nadat hij voor de winterstop geblesseerd raakte. Tegen AJC’96 kreeg hij ook weer speelminuten. (Foto: R.K.S.V. Rijssen)

Koploper helaas te sterk

  Sport

door R.K.S.V. Rijssen

R.K.S.V. Rijssen heeft niet kunnen stunten tegen koploper AJC'96. Met rust was het 0-2 en uiteindelijk werd het 0-3, een terechte overwinning voor de bezoekers. Aan inzet lag het niet, maar het krachtsverschil was helaas te groot en zelf maakten we de kansen niet af.

RIJSSEN - AJC'96 had vorige week de naaste belager op 0-0 gehouden en behield een voorsprong van twee punten op PW. Met nog acht wedstrijden te gaan betekent het dat er geen puntverlies meer geleden mag worden. Vanaf het begin waren de intenties van de bezoekers zichtbaar, een vroeg doelpunt maken. De eerste grote kans was echter voor Joost Nollen die na zijn aanname niet goed genoeg kon aanhalen uit de draai, hierdoor belandde het rolletje in de handen van de keeper. AJC'96 verknoeide ook haar eerste grote kans, maar binnen enkele minuten scoorde het vervolgens tweemaal. Zeer effectief en met wat geluk kwamen de gasten op 0-2. Hierna konden Tijs Blokhorst en vervolgens Denzel Brugts wat terugdoen, helaas lukte dit niet. Ruststand was daarom 0-2.

Na rust was er weinig te beleven op sportpark De Koele. De bezoekers geloofden het wel en R.K.S.V. Rijssen was niet bij machte om grote kansen te creëren. Spits Tijs Blokhorst moest helaas geblesseerd het veld af, hopelijk valt het mee met zijn knieblessure. Jesse Embsen kreeg een grote kans, maar de doelman redde knap ten koste van een corner. Vlak voor tijd viel de onterechte 0-3 uit een directe vrije trap. De koploper was beter en won verdiend, maar 0-3 was iets te veel van het goede.

Komende zaterdag spelen we uit tegen BZSV in Borne, deze ploeg heeft zes punten meer. De heenwedstrijd werd een terechte 3-0 overwinning voor ons, laten we hopen dat de Rijssenaren wederom kunnen winnen. Om 14.30 uur is de wedstrijd.

Meer berichten