Femke Haverkamp in actie tijdens de wedstrijd. Foto: Math Willems.
Femke Haverkamp in actie tijdens de wedstrijd. Foto: Math Willems. (Foto: Math Willems)

HV Holten pakt definitief zesde plek na mooie zege

  Sport

De dames van handbalvereniging Holten speelden afgelopen zondag de laatste competitiewedstrijd tegen Wesepe 2, dat evenveel punten had. De inzet van deze wedstrijd was dan ook de zesde plaats op de ranglijst.

HOLTEN - De openingsgoal werd gescoord door Gitta Bekkernens, gevolgd door een treffer van Lieke Ebrecht. Het aanwezig publiek onder wie Marloes en Léon Haanstra van Coop Léon Haanstra, de kledingsponsor van onder meer dames 1 van Holten en deze middag ook wedstrijdsponsor, zag hierna dat de weer uitblinkende Femke Haverslag drie keer scoorde, zodat er na tien minuten een voorsprong van 5-1 voor Holten was.

Wesepe kwam nog wel terug, maar twee doelpunten van Julia Hanevelt zorgden voor een voorsprong van 8-5. Met de scores van Anke Wibbelink, Femke Haverslag en Gitta Bekkernens (vanaf afstand) was de ruststand 11-8. Na de pauze liet Holten ook door goed verdedigingswerk zien, dat ze de overwinning en de zesde plek op wilde eisen. Door onder anderen Femke Wuestman kwam Holten op een ruime voorsprong: 17-11. In de slotfase vermaakte Holten het publiek nog met fraai combinatiespel en mooie doelpunten van Michaëla Spoor, Lieke Ebrecht en Gitta Bekkernens: 25-17. Een prima afsluiting van het seizoen.

Het team kijkt vol vertrouwen uit naar het volgende seizoen, maar ook naar de bekerwedstrijd op donderdag 25 april om 20,00 uur in sporthal 't Mossink tegen Schalkhaar 1.

Meer berichten