De zaalvoetballers van Excelsior'31 moeten de zesde plaats nu delen met ZVV Ede en Futsal Apeldoorn. Eigen foto.
De zaalvoetballers van Excelsior'31 moeten de zesde plaats nu delen met ZVV Ede en Futsal Apeldoorn. Eigen foto. (Foto: Excelsior'31)

Gelijkspel voor Excelsior'31

  Sport

door Excelsior'31

De zaalvoetballers van Excelsior'31 hadden vrijdagavond de winst voor het grijpen bij nummer twee BE'79, maar kregen zeven seconden voor tijd de gelijkmaker om de oren. Na een 2-2 stand bij rust, moest het uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

BERKEL-ENSCHOT / RIJSSEN - Excelsior'31 moest het deze avond doen zonder Arnoud Baan, Serhat Sakru en Maarten Postma. De niet fitte Jan Borghuis besloot hierdoor zijn schoenen aan te trekken. Promovendus Excelsior'31 wist zich door een overwinning in de vorige wedstrijd tegen LZV/Kuypers reeds veilig te spelen in de eerste divisie. In de beginfase van de wedstrijd komt Excelsior'31 door doelpunten van Henk Lankamp en Rik Harbers verdiend op een 0-2 voorsprong. In de dertiende minuut valt een doelpunt van BE'79. Nog geen minuut later valt de gelijkmaker (2-2), een stand die gehandhaafd blijft tot de rust.

Halverwege de tweede helft valt dan een doelpunt door Jan Borghuis van Excelsior'31: 2-3 voorsprong. BE'79 doet er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar de deur leek op slot te zitten. De tijd tikte weg en Excelsior'31 kon langzaam gaan denken aan een overwinning op een topploeg. Na een fraaie counter van de thuisploeg kreeg Excelsior'31 zeven seconden voor tijd alsnog de gelijkmaker om de oren. Een terechte uitslag, maar wel zuur voor Excelsior'31, dat de zesde plaats moet delen met ZVV Ede en Futsal Apeldoorn. Teams die beiden een beter doelsaldo hebben dan Excelsior'31.
Vrijdag om 21.00 uur sluit Excelsior'31 de competitie in de eerste divisie af met een thuiswedstrijd tegen Madereros CF. Locatie is sporthal de Reggehal in Rijssen. Deze avond zal ook in het teken staan van het kampioenschap van Excelsior'31 3 en Excelsior'31 12. Zij zullen dan worden gehuldigd en krijgen de kampioensschaal uitgereikt. Met als afsluiting een feestje tot in de late uurtjes in Sportcafé de Reggehal.

Meer berichten