Deze meiden mogen zich Nederlands Kampioen noemen. Foto: RIVO Rijssen.
Deze meiden mogen zich Nederlands Kampioen noemen. Foto: RIVO Rijssen. (Foto: RIVO )

Rivo Meisjes C Nederlands Kampioen!

  Sport

door RIVO Rijssen

Na de voorrondes en de halve finale stond afgelopen zaterdag de finale op de agenda voor het Volleybaldirect Open Nederlands Jeugd Kampioenschap. Met twee teams sportief mogen knokken om de beste van Nederland te zijn, is fantastisch en zorgt ervoor dat in het staartje van de competitie de spanning nog eens extra gezond oploopt. De focus in de trainingen werd nog scherper en dit alles onder de bezielende leiding van hoofdtrainer Johan Strokap.

RIJSSEN - De fanatiekste supporters, de betrokken ouders, hadden speciale T-shirts laten drukken en een bus geregeld dat er voor zorgde dat er als één groot team naar Beverwijk werd afgereisd.In twee poules van vier, een kruisfinale en de finaleronde zou worden bepaald wie tot de beste C-jeugd van Nederland behoren (13-14 jaar).

Volleybalbeest
In de poule werd gestreden tegen Flamingo's'56 uit Gennep, Sliedrecht Sport en Dros-Alterno uit Apeldoorn.Waar het de eerste paar punten nog een beetje voorzichtig ging, kwam al snel het volleybalbeest in de meiden los. Met sterke services en zeer goed samenspel werden de benodigde sets door het complete team binnengehaald om als eerste de kruisfinale in te gaan.

In de andere poule was de verbazing groot toen de competitieconcurrent voor de eerste plek, Apollo, uitgeschakeld bleek. De kruisfinale tegen SV Dynamo uit Apeldoorn was simpelweg adembenemend volleybal en waarschijnlijk de mooiste pot van de dag. In beide sets ging het spel lang gelijk op.

Op de momenten dat Rivo het even moeilijk leek te hebben, raapte het team zichzelf bij elkaar om daarna met extra energie terug te komen. Tegen het einde van de sets was de focus zo scherp dat daar heel duidelijk het verschil werd gemaakt en beide sets over de streep werden getrokken.

Spanning en extra inzet
De finale was tegen een bekende uit de poules, Dros-Alterno. Evenals in de voorronde was het zoeken naar zwakke plekken want ook Alterno heeft op alle posities een sterke bezetting.Zoals wel vaker bij finales was het spel iets minder dan in de kruisfinale en nam de spanning het soms over. Het verschil werd ook hier weer tegen het einde van de set gemaakt, waar de extra inzet leidde tot een gezonde verbetenheid om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen.

Door twee gewonnen sets werd Alterno tweede en was Rivo Meisjes C voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen!

Grootse ontvangst
De ontlading was groot, de busreis terug vol feest en de ontvangst bij de Reggehal groots waar de die dag geworden kampioenen Heren 4, de Meisjes B met een zeer mooie vierde plaats, de Nederlandse kampioenen met een erehaag binnenhaalden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over RIVO Rijssen op de website van de vereniging. 

Meer berichten