Excelsior'31 speelt op 5 en 12 april de laatste wedstrijden van dit seizoen. Eigen foto.
Excelsior'31 speelt op 5 en 12 april de laatste wedstrijden van dit seizoen. Eigen foto. (Foto: Excelsior'31)

Zaalvoetballers Excelsior'31 spelen zich veilig

  Sport

door Excelsior'31

De zaalvoetballers van Excelsior'31 hebben zich vrijdagavond, met nog twee speelrondes voor de boeg, veilig weten te spelen in de eerste divisie. Het team won in een prachtige én zinderende wedstrijd met 3-2 van topploeg LZV/Kuypers Hair & Wellness.

RIJSSEN - Tegen de nummer drie van de ranglijst startte Excelsior'31 voortvarend aan de wedstrijd. De Rijssenaren gooiden alle schroom van de laatste weken van zich af. Het speelde als een volwassen ploeg, dat ook nog eens durfde te voetballen en hoog druk ging zetten. De grootste kansen waren voor Excelsior'31. Helaas was het in de afronding niet scherp genoeg. De bezoekers kregen spaarzame kansen, maar bij Excelsior'31 was keeper Willard Baan niet te passeren. Stand voor rust: 0-0.

Ook in de tweede helft was Excelsior'31 de bovenliggende partij. In de 27e minuut viel dan uiteindelijk het eerste doelpunt. Namens Excelsior'31 trof topschutter Arnoud Baan vanuit de draai doel. Niet veel later kwam LZV/Kuypers vanuit een standaard situatie op gelijke hoogte: 1-1. De Rijssenaren raakten hierdoor niet van slag, want niet veel later was het Rik Harbers die na een mooie aanval scoorde: 2-1.
In de 34e minuut werd Henk Lankamp bij een vrije doortocht onreglementair belet. Met als gevolg een directe rode kaart voor LZV/Kuypers. Excelsior'31 profiteerde direct van de man-meer-situatie. Niemand minder dan Arnoud Baan was het eindstation: 3-1. Excelsior'31 stond goed gepositioneerd en kreeg twee grote kansen om van afstand het lege doel te vinden, maar beide keren ging de bal net naast. Toch wist de geslepen ploeg uit Lichtenvoorde twee minuten voor tijd een gaatje te vinden: 3-2. Het werden twee zenuwslopende minuten. In de absolute slotfase kwamen de Rijssenaren nog een keer goed weg, maar Excelsior'31 hield stand en boekte zo een onverwachte 3-2 overwinning.

Volgende wedstrijden
Doordat concurrent Madereros CF verloor bij FCK/De Hommel (dat hierdoor kampioen werd), zijn de Rijssenaren zeker van lijfsbehoud in de eerste divisie. Excelsior'31 kan hierdoor met een fijn gevoel de laatste twee wedstrijden van het seizoen ingaan. Op 5 april speelt het uit tegen BE'79, op 12 april speelt het team met een thuiswedstrijd tegen Madereros CF.

Meer berichten