Lars Dekker verzorgde de assist voor de 1-0 en maakte zelf de 2-1. Foto: R.K.S.V. Rijssen.
Lars Dekker verzorgde de assist voor de 1-0 en maakte zelf de 2-1. Foto: R.K.S.V. Rijssen.

Nipt verlies voor R.K.S.V. Rijssen

  Sport

door R.K.S.V. Rijssen

In een koud en nat decor, waarbij de scheidsrechter driemaal de wedstrijd staakte, stond er na 68 minuten een 2-3 tussenstand op het scorebord. De bezoekers van Sportlust Glanerbrug, waarvan bijna de gehele selectie stopt aan het einde van het seizoen (doordat hun zondag prestatieteam naar zaterdag gaat), waren de eerste helft de mindere maar draaiden de stand na rust om.

RIJSSEN - R.K.S.V. Rijssen begon het beste aan de wedstrijd. Met een gezonde dosis vechtlust werd gestreden voor elke bal. Dit was lastig gezien het weer, door de wind en de vele regen was het moeilijk om goed voetbal te laten zien.Na acht minuten stuurde Kevin Troost de bal naar Lars Dekker, die omspeelde en legde de bal klaar voor Tijs Blokhorst die makkelijk binnenschoot: 1-0. Na twintig minuten had Joost Nollen de 2-0 op zijn schoen, maar zijn schot leverde slechts een corner op. Toen het onweerde werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt en na de hervatting viel onterecht de gelijkmaker. Gelukkig konden de RIjssenaren dit snel herstellen, Lars Dekker scoorde nadat de keeper de bal niet klemvast had.

Wind in de rug

Na rust was de wind gedraaid waar de de bezoekers optimaal van profiteerden. De wedstrijd werd na 52 minuten wederom gestaakt toen de bezoekers een corner hadden. Na deze onderbreking werd er gescoord uit deze spelhervatting, een onterechte gelijkmaker tot dan toe.De bezoekers roken bloed en met de wind in de rug gingen ze op zoek naar de voorsprong. R.K.S.V. Rijssen had moeite om onder de druk uit te komen en na 67 minuten viel de 2-3.

Slechts een minuut later staakte de scheidsrechter de wedstrijd definitief, voetballen was onmogelijk geworden op het doorweekte veld. Zodoende kwam de staking een kwartier te vroeg, want toen stonden we nog voor tegen de nummer vier uit de competitie.

Overzicht
In verband met erg regenachtige weer werd de wedstrijd na 68 minuten gestaakt. Door de vele regen was het veld onbespeelbaar geworden.De volgende spelers hebben doelpunten gemaakt tijdens de wedstrijd: 8. Blokhorst (1-0), 33. Roolvink (1-1), 35. Dekker (2-1), 53. Jongedijk (2-2) en 67. Jongedijk (2-3). De opstelling van R.K.S.V Rijssen was als volgt: Krasniqi, Smits (58. Van de Riet), Boezerooij, Embsen, M. Troost, Nollen, K. Troost, Zwoferink (67. Wolterink), Meulman, Blokhorst en Dekker.

Volgende wedstrijd
R.K.S.V. speelt de volgende wedstrijd tegen Sportclub Enschede. Deze tegenstander staat slechts twee punten lager dan R.K.S.V. Met eenzelfde inzet en geloof in resultaat moet de eerste winst na de winterstop mogelijk zijn. De wedstrijd begint op zaterdag 30 maart om 14.30 uur in Enschede.

Meer berichten