Opnieuw winst voor Holtense handbaldames

  Sport

door HV Holten

De nummer zes van de ranglijst ABS 2 is afgelopen zondag in Holten op bezoek geweest. De dames 1 van handbalvereniging Holten stonden op de zevende plaats. De verwachting was dat het een spannende wedstrijd zou worden.

HOLTEN - In deze derby begon Holten meteen fanatiek. Door doelpunten van de zusters Femke en Marieke Haverslag nam het team meteen een 2-0 voorsprong.Dit keer stond routinier Marjolein Nijland in de Holtense hoofdmacht en eiste meteen de rol van uitblinker op.Tien minuten voor de rust had Holten al een ruime marge opgebouwd van 10-4. Door onder meer goed keeperswerk van Jo-Anne Koopman bleef HV Holten het verdedigend ook prima doen, zodat er gerust werd bij de stand van 13-8.

Voorsprong vasthouden
Na de pauze hield Holten haar ruime voorsprong vast door met name scores van de excellerende Lieke Ebrecht. De Holtense overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. Ook enkele tijdstraffen, die de goed leidende arbiter Stefan Jansen nog aan speelsters van beide teams uitdeelde, hadden geen invloed meer op de uitslag.

HV Holten, dat eind december nog helemaal onderaan stond, kan door deze zege van 25-20 nu al niet meer degraderen. Door de Holtense zegereeks van dit kalenderjaar is een zesde plaats zelfs realistisch.

Doelpunten
De volgende dames hebben tijdens de wedstrijd doelpunten gemaakt: Marjolein Nijland zeven, Gitta Bekkernens en Lieke Ebrecht beiden vier, Julia Hanevelt en Femke Haverslag beiden drie, Marieke Haverslag twee, Helene Franke en Anke Wibbelink beiden één.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 16 maart spelen de Holtense handbaldames in Luttenberg tegen SDOL 2. De wedstrijd begint om 20.10 uur.

Meer berichten