Duitse debutante inspireert Holtense handbaldames

  Sport

door HV Holten

Voor dames 1 van handbalvereniging Holten stond afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen Nieuw-Heeten 2 op het programma. De thuiswedstrijd tegen Nieuw Heeten werd door Holten ruim verloren, maar aangezien Holten op de achtste plaats dit kalenderjaar in goede doen is, lag er tegen de nummer zeven van de ranglijst toch kansen op een goed resultaat.

HOLTEN - Het team begon matig aan de wedstrijd en Nieuw Heeten nam een 3-0 voorsprong. Door enkele doeltreffende "kanonschoten" van Femke Haverslag en een onderhandse treffer van Lieke Ebrecht was de stand weer in evenwicht 5-5. Door Femke Haverslag werd Julia Hanevelt twee keer prima aan de cirkel aangespeeld en dit leverde twee doelpunten op, waarmee Holten op een 5-7 voorsprong kwam. Nieuw-Heeten knokte zich terug en tien minuten voor de rust stond er een gelijke stand van 11-11 op het scorebord.

Inmiddels had de Duitse Michaëla Spoor voor het eerst haar opwachting gemaakt in de Holtense hoofdmacht. Vlak voor rust liet ze zien dat ze niet alleen verdedigend goed was, maar ook scorend vermogen had. Door twee fraaie treffers van haar nam Holten weer een voorsprong 11-13. Toch kwam Nieuw Heeten weer terug in wedstrijd, waardoor er bij een gelijke stand (13-13) werd gerust. Na de pauze nam Holten in deze enerverende wedstrijd weer een kleine voorsprong 16-18.

Vanuit de hoek scoorde Femke Wuestman een mooi doelpunt, waarmee de stand halverwege de 2e helft op 20-20 kwam. Het bleef spannend. Tien minuten voor tijd was de stand 25-25. De Holtense dames bleven strijden voor de winst en met de juiste mentaliteit trok Holten de overwinning naar zich toe.

Doelpunten van Lieke Ebrecht, Femke Haverslag, Michaëla Spoor en Gitta Bekkernens in de slotfase bepaalden de eindstand op 26-29 in het voordeel van Holten. Door deze zege zijn de Holtense dames Nieuw Heeten gepasseerd op de ranglijst en staan nu op de zevende plaats. Holtense doelpunten: Femke Haverslag elf, Michaëla Spoor zes, Gitta Bekkernens en Lieke Ebrecht beiden drie, Julia Hanevelt en Femke Wuestman beiden twee, Marieke Haverslag en Anke Wibbelink beiden een.

Komende zondagmiddag 10 maart om 13.30 uur wordt in sporthal 't Mossink in Holten de wedstrijd Holten 1 – ABS 2 uit Bathmen gespeeld. De toegang is gratis.

Meer berichten