Bram Meulman speelde, net zoals het hele seizoen, een prima wedstrijd. Helaas kon hij niet voorkomen dat er werd verloren. Eigen foto.
Bram Meulman speelde, net zoals het hele seizoen, een prima wedstrijd. Helaas kon hij niet voorkomen dat er werd verloren. Eigen foto.

Onnodig verlies voor R.K.S.V.

  Sport

R.K.S.V. Rijssen is niet goed uit de winterstop gekomen, met een gehavende selectie werd er met 3-1 verloren bij Sportclub Rijssen. Het verlies was terecht te noemen, maar er waren kansen om meer te scoren. Helaas werden er aan beide kanten te veel kaarten gepakt, het was een harde derby.

RIJSSEN - Dit was de laatste onderlinge derby, want de fusie tussen R.K.S.V. Rijssen en Rijssen Vooruit zal komende zomer zeer waarschijnlijk plaatsvinden. Beide ploegen hadden dat begrepen en vanaf de eerste minuut was het een open wedstrijd met vele kansen. Lars Dekker profiteerde hiervan als eerste, na een prima actie en assist van Robbin Pluimers schoof hij de bal na negen minuten in het doel. Hiervoor hadden we al enkele kansen gekregen en ook hierna kregen we die, toch was het na 13 minuten 1-1 door de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. In de 26e minuut viel ook de 2-1 en toen was het voor rust met R.K.S.V. Rijssen gedaan. Een mentale dreun, want de 3-1 viel ook nog voor rust. Een onnodige tussenstand, aangezien het aantal kansen in ons voordeel was.

De tweede helft was niet al te best, de thuisploeg leek eerder op 4-1 te komen dan dat de aansluitingstreffer zou vallen. Toch kwam de 3-2 er na 70 minuten, maar deze werd volgens oranjezwart onterecht afgekeurd. Zodoende ging de treffer van de teruggekeerde Tom van de Riet niet door. Uiteindelijk werden er alleen nog onnodig veel kaarten gescoord door beide teams. Eindstand 3-1 en Sportclub RIjssen won verdiend, doordat R.K.S.V. Rijssen van de 30e tot 65e minuut vergat te voetballen.

Deze week speelt het team thuis tegen de studenten van Drienerlo. In de heenwedstrijd werd het 2-2 en afgelopen weekend won de volgende tegenstander met 4-2 van Sportclub Enschede. Wees welkom, aftrap om 14:30 uur op sportpark De Koele.


Sportclub Rijssen - R.K.S.V. Rijssen 3-1
9. Dekker (0-1)
13. Schottert (1-1)

26. Schreurs (2-1)

38. Stegeman (3-1)


Opstelling R.K.S.V. Rijssen: Krasniqi, Boezerooij, Brunnekreef, Embsen, Meulman, Zwoferink (46. Sloof), Wolterink, Nollen, Dekker, Blokhorst (C) en Pluimers (70. Van de Riet)
 

Meer berichten