De dames van HV Holten namen het afgelopen zaterdag op tegen koploper Heeten 2. Foto: Math Willems.
De dames van HV Holten namen het afgelopen zaterdag op tegen koploper Heeten 2. Foto: Math Willems. (Foto: Math Willems)

Spannende wedstrijd in Holten

  Sport

door HV Holten

Koploper Plus Severijn / Heeten 2 was afgelopen zaterdag op bezoek bij de handbaldames van Holten. Na vier Holtense overwinningen op een rij en een nog ongeslagen status in 2019 was Heeten ervan doordrongen dat Holten een geduchte tegenstander zou zijn. Het werd een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd uitgevochten.

HOLTEN - Het openingsdoelpunt was voor Heeten, maar de derde poging van de Holtense Marieke Haverslag vanuit de hoek was raak: 1-1. Jeugdspeelster Pauline Kap speelde een prima wedstrijd en scoorde er ook lustig op los. Ook de beweeglijke Lieke Ebrecht maakte een goede indruk. De Holtense keepster Alana Meijerman van Holten was in vorm en liet dit zien met een paar prachtige reddingen.

Een prachtige en doeltreffende fastbreak van Anne Rechterschot bracht het aanwezige publiek, waaronder Marjon Jacobs van Feem US, die wedstrijdsponsor was, in vervoering.Halverwege de eerste helft had Holten een voorsprong van 9-7. De snelle en doeltreffend schietende Heetense Lisa Nijland was er onder meer verantwoordelijk voor dat Heeten steeds weer langszij kwam. Voordat het rustsignaal klonk, scoorde Anne Rechterschot nog tweemaal, waardoor Holten toch de rust inging met een minimale voorsprong: 13-12.

In het begin van de tweede helft leek de tactische zet van de coaches van Holten goed uit te pakken. De gevaarlijke aanvalster van Heeten, Lisa Nijland, kreeg namelijk persoonlijke dekking. Na verloop van tijd bleek andere Heetense aanvalsters hiervan te profiteren door doeltreffende schoten van afstand. Na ruim vijftien minuten in de tweede helft werd door Heeten langzamerhand een beslissende voorsprong van 18-24 genomen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 20-27 in het voordeel van Heeten.

Doelpunten
Tijdens de wedstrijd hebben de volgende speelsters doelpunten gemaakt: Femke Haverslag 5, Gitta Bekkernens 4, Anne Rechterschot & Lieke Ebrecht beiden 3, Marieke Haverslag & Pauline Kap beiden 2 en Julia Hanevelt 1.

Meer berichten