Mitchell Troost is een onbetwiste basisspeler en was zelfs korte tijd aanvoerder tegen BZSV.
Mitchell Troost is een onbetwiste basisspeler en was zelfs korte tijd aanvoerder tegen BZSV. (Foto: R.K.S.V. Rijssen)

Prima afsluiting met 3-0 winst tegen BZSV uit Borne

  Sport

door R.K.S.V.

RIJSSEN - R.K.S.V. Rijssen heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een 3-0 overwinning tegen BZSV de Blauwwitters. Een juiste afspiegeling qua wedstrijdbeeld en kansen, de thuisploeg was een maatje te groot. Met negen punten uit de laatste vier wedstrijden hopen we dat na de winterstop de jacht op plek zes (of hoger) ingezet kan worden door oranje zwart.

Het begin was aftastend, maar na een kleine tien minuten had de 1-0 al kunnen vallen. Alleen op de keeper af wist Tijs Blokhorst met links echter niet raak te schieten, de keeper redde knap. De bezoekers konden voor rust eenmaal gevaarlijk worden middels een schot dat voorlangs ging. R.K.S.V. Rijssen kreeg meerdere kansen, maar had het vizier nog niet op scherp staan. De thuisploeg deed zichzelf tekort door niet te scoren, waardoor we gingen rusten met 0-0.

Enkele minuten na rust een domper voor de Rijssenaren, aanvoerder Luèn Mensink verstapte zich en moest zich noodgedwongen wisselen. Kevin Troost was nog niet klaar om in te vallen en de vrije trap werd met een man minder genomen. Ondertussen droeg Mitchell Troost de aanvoerdersband, welke hij later weer af moest staan aan zijn tweelingbroer. De vrije bal bleef hangen in het doelgebied en Joost Nollen schoot de afvallende bal via de keeper binnen. Een terechte voorsprong, waarna Kevin Troost juichend binnen de lijnen kwam. BZSV de Blauwwitters kregen enkele corners en schoot soms van afstand, de grootste kans was echter een inzet vanaf enkele meters. Doelman Petrit Krasniqi redde knap en hield de voorsprong vast voor de oranjehemden. Na de zoveelste gemiste kans door de aanvallers was het uiteindelijk Lars Dekker die de 2-0 binnen ramde. Tijs Blokhorst was niet zelfzuchtig en legde de bal keurig af waarna de bal de kruising inging. Vlak voor tijd scoorde diezelfde Lars Dekker de 3-0 na een prima actie van Tijs Blokhorst en prachtige assist van Kevin Troost.

De winterstop is aangebroken, met 12 punten uit 11 wedstrijden staan we op een zevende plaats. We hebben vooral punten laten liggen in plaats van gestolen. AJC'96 en PW zijn misschien een maatje te groot, verder zouden we van iedereen moeten kunnen winnen. Na de winterstop hopelijk voortborduren op de laatste wedstrijden en nog wat plekken stijgen op de ranglijst. Grootste winst is dat het plezier terug is tijdens trainingen en wedstrijden, daarnaast een compliment voor de staf die enkele leuke activiteiten naast het voetbal regelde.

Meer berichten