Foto: R.K.S.V. Rijssen

Opnieuw winst voor R.K.S.V. Rijssen

  Sport

door R.K.S.V. Rijssen

RIJSSEN - Na de 10-0 winst bij de vorige wedstrijd werd er wederom gewonnen, ditmaal met 3-2 van Achilles Enschede. Over de gehele wedstrijd gezien verdiend, echter hadden de bezoekers kansen op meer. R.K.S.V. Rijssen hield stand en met zijn treffer werd Tijs Blokhorst gedeeld topscorer in de competitie.

Na de aftrap kreeg Sil Zwoferink binnen de minuut de eerste kans, hij schoot echter hoog over met links. In de zesde minuut ging een verdedigende actie achterin niet zoals het moest. Hierdoor konden de bezoekers op het doel af en raakten de paal. De eerste goal kwam na negen minuten toen Lars Dekker alleen op het doel af mocht. Hij was niet zelfzuchtig toen hij de meegekomen Robbin Pluimers zag en die scoorde de 1-0.

Hierna werd Achilles Enschede niet meer gevaarlijk, maar door onervarenheid werden er toch een aantal ballen ingeleverd. Waar je soms een lange bal verwachtte werd er op een slecht en glad veld voor de voetballende oplossing gekozen. Indirect leverde dit de 1-1 op en gaf het de gasten vertrouwen. De bezoekers waren na de gelijkmaker beter en dit leverde een grote kans op vlak voor rust, deze werd echter van dichtbij over geschoten.

Raak
Na rust werd er tweemaal gevlagd voor buitenspel, echter liet de scheidsrechter terecht doorspelen voor R.K.S.V. Rijssen. Beide keren leverde dit een doelpunt op, te beginnen in de 53e minuut via spits Tijs Blokhorst. Alleen op de keeper af schoot hij zijn negende treffer binnen, waardoor hij gedeeld topscorer van de vierde klasse F werd.In de 68e minuut kregen de Rijssenaren een vrije trap rond de middenlijn, de bal kwam op het hoofd van Robbin Pluimers die teruglegde op Lars Dekker. Net als de 1-0 zorgde beide aanvallers voor een doelpunt, ditmaal volleerde Lars Dekker raak met rechts: 3-1.Hierna ging Achilles Enschede in de aanval en probeerde de aansluitingstreffer te maken, deze kwam er enkele minuten voor tijd. Na de 3-2 werd er niet meer gescoord tot opluchting van de Rijssenaren. Behalve een grote kans voor Tijs Blokhorst na de 3-1 dicteerden de bezoekers het laatste kwartier van de wedstrijd.

Nodige vertrouwen
Twee weken geleden nog laatste en op dit moment een zevende plek met negen punten. Nog niet waar het team wil eindigen dit seizoen, maar twee opeenvolgende winstpartijen geeft het nodige vertrouwen. Dit zal R.K.S.V. Rijssen nodig hebben de laatste twee wedstrijden voor de winterstop.

Volgende wedstrijd
Komende zaterdag speelt Rijssense team uit tegen koploper AJC'96. Op zaterdag 8 december spelen ze thuis tegen BZSV de Blauwwitters.

Meer berichten