Foto: Wilbert Seppenwoolde

Julia Seppenwoolde is nationaal kampioen cross

  Sport

RIJSSEN / TILBURG - De achtjarige Julia Seppenwoolde van ASV Atletics Nijverdal is afgelopen zaterdag nationaal eerste en internationaal tweede geworden bij de Internationale Vidiled Warandeloop Safari Beekse Bergen voor B-pupillen.

Dit is tevens de grootste nationale crosswedstrijd voor jeugdatleten. Vorig jaar wist Julia ook de internationale concurrentie voor te blijven, maar deze keer moest ze in de Belgische Delfine de Smet haar meerdere erkennen en pakte ze zilver op het internationale veld.

Vijftien maal goud
De jonge atlete liep 1200 meter over heuvelachtig en modderig parcours in een tijd van 5 minuten en 33 seconden en wist daarmee haar Nederlandse concurrente Carlijn Overeem van AV'34 Apeldoorn een fractie van een seconde voor te blijven. Julia heeft dit jaar al vijftien maal goud behaald op de weg, de baan en de cross. In februari werd ze Gelders-Overijssels Kampioen bij de cross in Kampen.

Gezellige sport
De Warandeloop staat in het teken van topsport en gezelligheid. Verdeeld over drie dagen trekt het event zo'n 6.000 deelnemers en 12.500 toeschouwers.

Meer berichten