Lars Dekker beloonde zijn basisplaats met de 1-0 en een assist als rechtsbuiten. Foto: R.K.S.V. Rijssen.
Lars Dekker beloonde zijn basisplaats met de 1-0 en een assist als rechtsbuiten. Foto: R.K.S.V. Rijssen. (Foto: R.K.S.V. Rijssen)

R.K.S.V. Rijssen wint verdiend met 10-0

  Sport

door R.K.S.V. Rijssen

RIJSSEN - De eerste overwinning is voor R.K.S.V. eindelijk een feit. Waar het vorige week na de 0-2 voorsprong misging, werd de score ditmaal flink uitgebouwd. Door de winst is R.K.S.V. Rijssen van de laatste plaats af en staat het nu negende. Nog niet waar het wil staan, maar dit geeft het team moed.

De bezoekers begonnen sterk en hadden binnen vijf minuten kunnen scoren. Sportclub Enschede deed dit echter niet, waarna R.K.S.V. Rijssen de eerste kans benutte via buitenspeler Lars Dekker. Na 23 minuten werd het zelfs 2-0 toen Robbin Pluimers de rebound binnenschoot, nadat het schot van Tijs Blokhorst nog gekeerd kon worden. Nadat Lars Dekker de paal raakte schoot Tijs Blokhorst ditmaal de bal in het doel: 3-0 na ruim een half uur. Vervolgens scoorden Luèn Mensink, Robbin Pluimers en Kevin Troost en werd de ruststand van 6-0 bereikt. De bezoekers met het zwart-witte-tenue probeerden het wel, maar de jonge ploeg had een off-day tegenover een sterk spelend oranje-zwart. Na rust scoorde Tijs Blokhorst binnen de minuut, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later scoorde de spits op identieke wijze en ditmaal zorgde Tijs Blokhorst wel voor de 7-0. Kevin Troost scoorde vervolgens tweemaal en een minuut voor tijd maakte Tijs Blokhorst de tiende Rijssense treffer. Ongekende weelde, maar wel een dikverdiende overwinning. De sportieve bezoekers waren blij met het eindsignaal, hopelijk houdt trainer Peter Nuchelmans de spirit erin na deze mokerslag. R.K.S.V. Rijssen mocht eindelijk feest vieren en beloonde zichzelf door vooral niet zelfzuchtig te voetballen.

Een prima resultaat en een aantal plekjes gestegen op de ranglijst, maar niet te hard juichen aangezien er tegen Sportclub Enschede bijna alles lukte. Komende zaterdag wederom een thuiswedstrijd, dan komt Achilles Enschede op bezoek. Deze ploeg heeft ook zes punten en om aansluiting bij de middenmoot te krijgen, moet er gewonnen worden. Verlies kan weer de laatste plaats betekenen.

Meer berichten