Sportievelingen kunnen kiezen uit afstanden van 1.5, 2.5, 5 en 10 kilometer. Foto: Christiaan van Dijk.
Sportievelingen kunnen kiezen uit afstanden van 1.5, 2.5, 5 en 10 kilometer. Foto: Christiaan van Dijk. (Foto: Christiaan van Dijk)

Inschrijvingen voor Rijssense crossloop lopen als een trein

  Sport

RIJSSEN - De stad Rijssen staat op zaterdag 10 november weer in het teken van de Sans-Online-crossloop. Deze wedstrijd rondom het bosgebied van de Rijsserberg is onderdeel van het SNS-crosscircuit dat dit jaar voor de 21ste keer plaatsvindt.

De start en de finish zijn op de atletiekbaan van AV-Rijssen. Deelnemers kunnen genieten van een gezellige sfeer en een mooi parcours.

"De afstanden variëren van 1,5 kilometer tot 10 kilometer, dus voor iedereen is er een passende uitdaging", aldus een woordvoerder. "Zo kan iedereen meedoen: jong en oud, beginners en ervaren lopers, recreanten en wedstrijdlopers. De 5 kilometer bestaat uit twee rondes en de 10 kilometer uit vier rondes met doorkomsten op de atletiekbaan." Vorig jaar stonden er ruim 500 lopers aan de start.

Bladvrij
Ook aan de veiligheid is door de organisatie gedacht. De parcoursbouwers hebben het gehele parcours weer bladvrij gemaakt, zodat deelnemers goed kunnen zien waar zij lopen.

Inschrijfkosten laag
"Dankzij verschillende sponsoren hebben wij de inschrijfkosten weer laag kunnen houden", vertelt de woordvoerder. "Ook krijgen alle deelnemers van 1,5 km een medaille. De overige deelnemers krijgen als aandenken een handig rugzakje met inhoud."

Na afloop kan er gedoucht worden bij Excelsior en is er nog een stand van Step-One aanwezig waar mensen informatie kunnen krijgen over loopartikelen en ook artikelen tegen leuke scherpe prijzen kunt kopen.

Als een trein
"De voorinschrijvingen gaan als een trein. Mocht je verzekerd willen zijn van een startnummer, schrijf je dan voor woensdag 7 november in via de website. Na-inschrijving is ook mogelijk, dit kan op de wedstrijddag tot 30 minuten voor de start. De eerste groep sportievelingen horen het startschot voor hun afstand om 13.00 uur.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website.

Meer berichten