Enige lichtpuntje (naast de prachtige 1-2) was de terugkeer van Robbin Pluimers die zijn eerste minuten van het seizoen kon maken.
Enige lichtpuntje (naast de prachtige 1-2) was de terugkeer van Robbin Pluimers die zijn eerste minuten van het seizoen kon maken. (Foto: R.K.S.V. Rijssen)

Slap begin wordt R.K.S.V. Rijssen fataal

  Sport

door R.K.S.V. Rijssen

RIJSSEN -  Een slecht en slap begin zorgde ervoor dat DRC'12 terecht op 0-2 kwam, de Rijssenaren verzuimden vele kansen op 2-2 af te maken en verloren uiteindelijk met 1-4. Een geflatteerde nederlaag, doordat de bezoekers na 20 minuten weinig meer lieten zien. R.K.S.V. Rijssen staat hierdoor onderaan.

De bezoekers startten goed, kregen twee corners en vanuit de eerste werd de lat geraakt. Na 19 minuten eindelijk de 0-1, R.K.S.V. Rijssen was aan het slapen. Slechts twee minuten later een erg makkelijk gegeven penalty voor DRC'12, maar het betekende wel de 0-2. Hierna zijn de Rijssenaren eindelijk wakker en binnen het half uur scoorde Luèn Mensink op prachtige wijze de 1-2. Oranjezwart kreeg vele kansen op 2-2, maar Sil Zwoferink en Luèn Mensink schoten de gelijkmaker niet binnen. De ruststand was 1-2 door een zeer zwak begin.

Na rust kwam Joost Nollen in het veld en binnen vijf minuten had hij de 2-2 moeten scoren, maar zijn inzet belandde in de handen van de keeper. R.K.S.V. Rijssen bleef aandringen en kreeg kansjes, daarnaast had het pech met enkele schoten die net naast gingen. De bezoekers hebben na de 0-2 veel op de grond gelegen, na elk verloren duel schreeuwde men om een vrije trap en deze kreeg men ook nog vaak. Het is begrijpelijk dat er tijd gerekt werd, maar de verder goed fluitende scheidsrechter had hier niet in mee moeten gaan. Op het einde werd het ook onvriendelijker, DRC'12 kreeg enkele gele kaarten. Nadat de 1-3 viel uit een spaarzame counter werd het ook nog 1-4 in blessuretijd. Dit was slechts drie minuten, maar niemand bij de oranjehemden die baalde van het laatste fluitsignaal. Een zure nederlaag, maar de vertragende tactiek na de 0-2 van de bezoekers had succes.

Door het verlies staat R.K.S.V. Rijssen op de laatste plaats, terwijl bij winst men zevende had gestaan. Er is dus nog van alles mogelijk dit seizoen, maar dan zal er snel een keer gewonnen moeten worden. Komend weekend speelt het team tegen Sportlust in Glanerbrug.

Meer berichten