De 31e editie van de Diepe Hel Holterbergloop belooft een groot spektakel te worden met twee nieuwe onderdelen. Foto Martin Pieters
De 31e editie van de Diepe Hel Holterbergloop belooft een groot spektakel te worden met twee nieuwe onderdelen. Foto Martin Pieters (Foto: Martin Pieters)

Spektakel op Holterberg met nieuwe Night Run

  Sport

HOLTEN / NIJVERDAL  - Naast de vertrouwde halve marathon en de kidsrun starten dit jaar twee nieuwe onderdelen: een wandeltocht van 10 kilometer en een Night Run van 6 kilometer over de Holterberg.

Voor de wandeltocht kunnen de deelnemers vroeg uit de veren. De start is op zondag 28 oktober om 7.00 uur. ''De wandeling hebben wij erin gezet dankzij Looppad Overijssel. Zij willen meer mensen aan het bewegen krijgen. En dat kan op geen betere manier dan met zo'n prachtige wandeling door de Holterberg'', aldus voorzitter Hans Stokvis van de Diepe Hel Holterbergloop.De wandeling start in Holten en gaat via de Holterberg naar Nijverdal. In Nijverdal staan er bussen klaar die de deelnemers weer terug naar Holten brengen.

Night Run
Nieuw is de Night Run. Hier rennen de deelnemers vanaf het centrum van Nijverdal 6 kilometer. ''Het belooft een groot spektakel te worden. In deze 6 kilometer ren je maar een klein stukje over de Holterberg. Hierbij raakt de natuur niet beschadigd en hebben de dieren er weinig tot geen last van. Elke dag rijden er veel auto's over de Holterberg. Nu lopen er mensen en niet lang maar anderhalve kilometer. Dus 20 minuten later is het er al weer rustig'', aldus Stokvis.

De Night Run is volgens hem ''een uniek evenement waarbij de deelnemers in het donker met enkele lampjes rennen. De afwisseling van de stilte op de Holterberg, de lichtshows bij de finish, glow in the dark, fakkels en een afterparty maakt de Night Run voor deelnemers en het publiek een echt spektakel''.

Halve marathon

De halve marathon is ook dit jaar weer in het programma opgenomen. ''Het bijzondere aan deze loop is dat deze heuvelig is. Zo moeten de deelnemers twee keer de Holterberg over inclusief de weg met een stijgingspercentage van 10 procent. Dit is niet iets wat je snel tegenkomt in Nederland'', vertelt Stokvis. ''Doordat de hele weg is afgesloten, heb je het gevoel dat je helemaal alleen loopt. De natuur om het parcours heen is natuurlijk uniek en prachtig om te zien. Nog altijd zijn kidsrun van een kilometer en de 10 kilometer hardlopen ook aanwezig. De kidsrun is ook altijd leuk om te zien. Al die kinderen die enthousiast staan te springen om te vertrekken en vervolgens 1000 meter later kapot maar tevreden over de finish aankomen. En als je ziet dat iedereen met plezier over de finish komt dan zijn wij als organisatie ook tevreden.''

Na afloop is er een afterparty. Deze is gratis te bezoeken voor iedereen. Stokvis: ''Als je voor het plezier gaat, is het een groot feest.''

Praktisch
De Diepe Hel Holterbergloop start op verschillende tijden.

Nightrun:
Zaterdag 27 oktober om 20.30 uur. Inschrijfbureau voor deze 6 kilometer is in het huis van Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal.

10 kilometer:
Op zondag 28 oktober om 12.00 uur. Startnummer kan men ophalen in het Huis van Cultuur en Bestuur. De start is in Holten en alle deelnemers kunnen met een speciale bus vanuit Nijverdal naar Holten.

Halve marathon:
Op zondag 28 oktober om 14.00 uur. Ook kunnen de deelnemers het startnummer op zaterdag 27 oktober ophalen. Het inschrijfbureau is geopend vanwege de Nightrun die deze avond plaatsvind.

Wandeltocht 10 kilometer:
Op zondag 28 oktober tussen 7.00 en 8.00 uur vanuit Holten. Iedereen wordt teruggebracht met een speciale bus vanuit Nijverdal weer terug naar Holten.

Kids Run:
Op zondag 28 oktober vanaf 14.00 uur in het centrum van Nijverdal.

Meer berichten