De zaalvoetballers van Excelsior'31 waren in de tweede helft beter dan de tegenstander. Eigen foto.
De zaalvoetballers van Excelsior'31 waren in de tweede helft beter dan de tegenstander. Eigen foto. (Foto: Excelsior'31)

Nipte zege voor Excelsior'31

  Sport

door Excelsior'31

RUCPHEN / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior'31 hebben afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen Bristol Team/Budgetisolatie met 3-4 weten te winnen. In een gelijk opgaande eerste helft, trok Excelsior'31 in de tweede helft de overwinning naar zich toe.

De Rijssense zaalvoetbalploeg vertrok gehavend naar het verre Rucphen. Wegens schorsingen, blessures en een vriendenbruiloft kon het geen beroep doen op krachten als Willard Baan, Nikzad Mahbobi, Henk Lankamp, Rik Harbers en Sander Kwintenberg. Hierdoor waren Frank Haase en Daan Kreijkes aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

Bristol Team kon voor het eerst dit seizoen over een volledige fitte selectie beschikken, waardoor de thuisploeg gebrand was om de eerste punten van het seizoen te pakken. Het nam het initiatief en kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Excelsior'31 leek nog niet bekomen van de lange heenreis, want het was wachten op de 2-0. De gastheren waren niet scherp genoeg in de afronding. Ze raakten tot tweemaal toe het aluminium en stuiten op de wederom goed keepende Frank Haase. Na tien minuten spelen kwam Excelsior'31 meer in het spel, wat direct een aantal grote kansen opleverde. Nu waren het de Rijssenaren die onder andere tweemaal het aluminium troffen. Excelsior'31 verdiende de gelijkmaker, die kwam er ook. Door Gert-Jan Schultink belandde de bal vier minuten voor rust in het doel. Ruststand 1-1.

Initiatief
Excelsior'31 begon goed aan de tweede helft. Niet dat het groots speelde, maar het nam nu wel het initiatief. Halverwege de tweede helft liep het binnen een minuut uit naar een 1-3 voorsprong. Eerst was het Arnoud Baan die, via een vrije trap van Jan Borghuis, bij de tweede paal Excelsior'31 voor het eerst op voorsprong zette. Luttele seconden later een mooi opgezette aanval door Jan Borghuis, Arnoud Baan en Serhat Sakru, met laatstgenoemde als doelpuntenmaker.

Excelsior'31 zat op rozen, maar acht minuten voor tijd maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Na deze 2-3 tussenstand was het aan beide kanten chaotisch.Het Rijssense team miste eerst twee enorme kansen op de 2-4, maar bij de derde maal was het wel raak. Wederom een doelpunt van Serhat Sakru. De sympathieke Almeloër kreeg drie minuten voor het einde van de wedstrijd te veel ruimte in de cirkel en rondde koelbloedig af.De thuisploeg verving haar keeper voor een vijfde veldspeler.

Excelsior'31 gaf in deze situatie niet veel weg, maar het kreeg negen seconden voor tijd toch nog een doelpunt tegen. Deze 3-4 was er één voor de statistieken.
Drie belangrijke punten voor Excelsior'31, dat zich hiermee met zes punten uit drie duels op de zesde plaats ziet staan. De volgende wedstrijd in de eerste divisie voor de Rijssenaren is vrijdag 12 oktober in Sporthal de Reggehal in Rijssen. Dan kruist het de degens met de beloften van Futsal Apeldoorn.

Wedstrijdselectie
Frank Haase (k), Jan Baan (k), Arnoud Baan, Gert-Jan Schultink, Jan Borghuis, Maarten Postma, Serhat Sakru, Tom Kamphuis en Daan Kreijkes.

Serhat Sakru maakte twee doelpunten, Gert-Jan Schultink en Arnoud Baan maakten tijdens de wedstrijd één doelpunt.

Meer berichten