Bij balletstudio Jennifer Willems zijn er lessen voor diverse leeftijdsgroepen.
Bij balletstudio Jennifer Willems zijn er lessen voor diverse leeftijdsgroepen. (Foto: Jennifer Willems)

In koninklijke sferen bij feest balletstudio Jennifer Willems

  Sport

RIJSSEN - Balletstudio Jennifer Willems in Rijssen is weer begonnen met lessen. Het seizoen 2018-2019 wordt speciaal voor de balletschool, omdat deze in februari 12,5 jaar bestaat. Jennifer Willems begon in september 2016 met de balletstudio. Inmiddels zijn er vestigingen in Borne, Almelo en Nieuw-Heeten.

 Bij de start van het dansseizoen wordt voor de allerjongsten een prinsessenfeest gegeven. De leerlingen mogen als prins of prinses verkleed komen en een vriendinnetje of vriendje meenemen. Ook kinderen die niet op balletles zitten, zijn welkom. De kinderen zullen onder meer leren om als een prins of prinses rechtop te lopen, een buiging te maken en de koninklijke dans te leren. Het feest is op donderdag 20 september om 16.45 uur voor 3 en 4-jarigen en op vrijdag 21 september voor 5 tot en met 7-jarigen. De kleuter- en kinderballetlessen worden altijd gegeven rondom een thema, zodat de ballettechniek op een speelse manier word aangeleerd. Vanaf groep 5 stromen leerlingen door naar de klassieke balletlessen waar het er een stuk pittiger aan toe gaat. In zo'n les werken zij aan coördinatie, spierkracht, lenigheid, balans,concentratie, conditie, muzikaliteit, houding en meer. Tevens worden de moderne balletlessen uitgebreid: ook leerlingen vanaf 9 en 10 jaar kunnen dit volgen. Nieuw zijn de dans-fitlessen, die voor iedereen goed zijn te volgen. Tenslotte worden de yoga-fit uren uitgebreid. De lessen klassiek ballet voor volwassenen blijven gewoon bestaan, net als de lessen keep-fit. Er zijn meerdere groepen, waardoor er voor ieder leeftijd en elk niveau een passende les is. Dit is ook geschikt door degenen die iets meer op leeftijd zijn.

In het loop van dit schooljaar zullen er voor leerlingen nog meer verrassingen komen. Zo staat een bezoek gepland bij een bekend balletgezelschap en een aantal groepen zullen ook gaan samenwerken met een bekend dansgezelschap en les krijgen van hun choreograaf. Ook staan er optredens gepland, zodat zij podiumervaring kunnen opbouwen. Kijk voor meer informatie en het rooster op de website.

Meer berichten