Bij de triathlon wordt gestart met het onderdeel zwemmen. Ook hier kunnen vrijwilligers een handje helpen. Foto: Lisette Altena.
Bij de triathlon wordt gestart met het onderdeel zwemmen. Ook hier kunnen vrijwilligers een handje helpen. Foto: Lisette Altena. (Foto: Lisette Altena)

Strijd om eerste plek bij Pouw Triathlon

  Sport

door Pouw Triathlon

RIJSSEN -  De 26ste editie van de Pouw Triathlon Rijssen vindt plaats op zaterdag 16 juni. Aan de 1/8 en 1/4 triathlon zullen dit jaar weer zowel teams als individuele sporters deelnemen.

Startpunt is zwembad de Koerbelt aan de Arend Baanstraat. Deelnemers gaan zwemmen, fietsen en hardlopen in de omgeving van het zwembad. Vanaf 9.00 uur kunnen deelnemers zich melden. Om 9.45 uur begint de eerste wedstrijd. Het sportieve evenement begint met de 1/4 triathlon voor individuele atleten. Vervolgens start de VolkerWessels 1/4 team triathlon, waaraan maximaal 60 teams meedoen. Daarna strijden teams tegen elkaar bij de 1/8 triathlon. In 2016 is een start gemaakt met dit onderdeel voor teams en heeft nu een vaste plek in het programma.

G-sporters
's Middags strijden kinderen tussen 10 en 13 jaar om de eerste plek tijdens de GSM Junior Aquarun. Nieuw dit jaar hierbij is de deelname van een aantal G-sporters. Sportievelingen zwemmen 200 meter en rennen daarna twee kilometer. Dit onderdeel begint om 12.45 uur. Het afsluitende onderdeel is de Sans Online 1/8 triathlon individueel, de eerste startgroep wordt weggeschoten om 13.20 uur.

Publieksvriendelijk
Doordat zowel de wissels van het zwemmen naar fietsen en daarna naar lopen op het zwembadterrein plaatsvinden, het fietsparcours op loopafstand is en het loopparcours ook nog eens over het terrein loopt is de Pouw Triathlon zeer geschikt voor familie en vrienden om deelnemers aan te moedigen. Op het terrein is een stand aanwezig waar een hapje en een drankje gekocht kunnen worden.

Leek het er vorig jaar nog op dat de 25e jubileum editie ook de laatste zou zijn, nu lijkt de toekomst van de Pouw Triathlon Rijssen verzekerd voor de komende jaren. Naast de hoofdsponsor Pouw zijn er meerdere sponsoren geworven die hun naam aan een onderdeel hebben verbonden. Ook zijn er nieuwe leden in het bestuur gekomen die de taken van vertrekkende bestuursleden over hebben genomen. Ook lijken de toekomstige ontwikkelingen van het zwembadterrein gunstig voor de Pouw Triathlon Rijssen, zoals de plannen nu zijn blijft het 50meter buitenbad behouden.

Vrijwilligers
Zonder vrijwilligers voor bestuur en voor de dag zelf kan er geen triathlon worden gehouden.\ Iedereen die de actie van de triathlon van dichtbij wil meemaken of zich graag wil inzetten voor de organisatie van de triathlon kan zich melden via de website van de Pouw Triathlon.

Meer berichten