Patriz Loohuis was absoluut de uitblinker tegen RV met enkele knappe reddingen.
Patriz Loohuis was absoluut de uitblinker tegen RV met enkele knappe reddingen. (Foto: R.K.S.V.)

R.K.S.V. sterkste in Rijssense derby

  Sport

door R.K.S.V.

RIJSSEN - Halve finale in de nacompetitie, de Rijssense derby Rijssen Vooruit – R.K.S.V. Rijssen. De thuisploeg was het hele seizoen thuis ongeslagen, echter was oranjezwart deze middag met 2-4 te sterk. De bezoekers moesten 85 minuten met een man minder spelen, daarom was de prestatie extra knap. Dit alles onder het toeziende oog van enkele honderden toeschouwers.

De wedstrijd was nog geen zes minuten oud toen Berjan de Wilde al kon inrukken na een rode kaart. In een poging de doorgebroken speler bij te halen ging hij door zijn knie en blesseerde hij zich ook nog (ernstig), de ernst kan pas vastgesteld worden als de zwelling volgende week weg is. Toch kwam R.K.S.V. Rijssen op 0-1 nadat Ronald Brinkman een vrije trap met zijn hoofd verlengde. Met een man minder viel ook bijna de 0-2, echter schoot Tijs Blokhorst in twee instanties tegen de doelverdediger aan. Na 24 minuten de verdiende 1-1, na een prima uitgespeelde actie van RV. Hierna hield doelman Patriz Loohuis de bezoekers op de been met enkele prima reddingen. Na 28 minuten had het 1-2 kunnen, eigenlijk moeten, staan toen Kevin Troost vanaf enkele meters overschoot. Hierna redde de doelman van R.K.S.V. Rijssen wederom zijn ploeg en kwam de 1-2 via Patrick Smelt op het scorebord. Vijf minuten voor rust werkte hij met links de bal laag in het doel.

Na rust kwam R.K.S.V. Rijssen binnen twee minuten op 1-3 toen Kevin Troost na een prima individuele actie spits Tijs Blokhorst vond. Met een geplaatste bal, al dan niet zo bedoeld, verschalkte hij de ongelukkig spelende doelman. De thuisploeg had moeite om het spel te maken en hanteerde veelal de lange bal zonder echt gevaarlijk te worden. Jonathan Hardeman kreeg geel na een noodzakelijke overtreding en vlak daarna viel uit het niets de 2-3, toen de bal prachtig met links in de verre hoek gekruld werd. Hierna moest doelman Patriz Loohuis wederom handelend optreden en voorkwam hij de 3-3. De storm van Rijssen Vooruit duurde niet lang en de oranjehemden konden weer gevaarlijk worden. Bram Meulman had als invaller de 2-4 op zijn schoen, echter bracht de doelman op de achterlijn redding ten koste van een corner. Uiteindelijk viel de beslissende 2-4 alsnog toen aanvoerder Ronald Brinkman een vrije trap binnenschoot. De vreugde was groot en met een man minder werd er knap gewonnen bij Rijssen Vooruit.

Zaterdag is de finale van de nacompetitie, om 14.30 uur uit tegen het plaatselijke Oeken. Een vereniging met maar liefst negen seniorenteams en 41 jeugdteams (gezamenlijk met Brummen). De winnaar zal komend seizoen uitkomen in de derde klasse.

Meer berichten