Afbeelding ter illustratie. Foto: Pixabay.
Afbeelding ter illustratie. Foto: Pixabay. (Foto: Pixabay)

R.K.S.V. boekt tweede zege op rij

  Sport

door R.K.S.V Rijssen

RIJSSEN/AADORP - R.K.S.V. Rijssen is op zaterdag 12 mei afgereisd naar Aadorp voor de wedstrijd tegen ASV'57. Op sportpark 't Heuveltje waar de oranjezwarten vijf jaar geleden historie schreven (kampioenschap 4e klasse) werden deze middag drie belangrijke punten binnengehaald na een zeer matig begin.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat R.K.S.V. Rijssen aan de bak moest. De gastheren begonnen fel en dit resulteerde binnen een kwartier in twee doelpunten.

Na 9 minuten werd Nick Visser weggestuurd op rechts, vanaf randje zestien schoof hij de bal langs doelman Loohuis, 1-0. Nog geen vijf minuten later werd de marge verdubbeld. Verdediger Soufyan Aouam kreeg vanaf eigen helft de vrije doortocht richting het doel en schoot de bal hard en laag in, 2-0 voor ASV'57. R.K.S.V. Rijssen leek langzamerhand wakker te worden en deelde na ongeveer een half uur wat speldenprikjes uit, maar grote kansen werden in het eerste bedrijf niet gecreëerd.

Na de rust een totaal ander spelbeeld. De oranjezwarten vochten voor elke meter en zette meer druk op de defensie van de Aadorpers. Dit resulteerde binnen tien minuten in een drietal grote kansen. Bram Meulman, Kevin Troost en Tijs Blokhorst kregen de bal niet in het doel. Na 58 minuten voetbal was het wel raak. Een afgemeten corner belandde op het hoofd van Kevin Troost die het ronde leer tegen de touwen kopte. R.K.S.V. besefte dat er meer te halen viel. Er werden enkele grote kansen om zeep geholpen. Dat de ploeg bleef volhouden werd maar al te goed duidelijk. In de 86e minuut werd Tijs Blokhorst diepgestuurd en schoof de bal achter doelman Groten Steenwelle.

De koek was nog niet op. Mede door een aantal wissels en een drinkpauze gaf de leidsman aan dat er 5 minuten blessuretijd bij zouden komen. Na 90+2 minuten kwam de 2-3 op het scorebord te staan. Bram Meulman trok de bal vanaf links voor op Kevin Troost, die op zijn beurt de bal hard in het doel schoot. In de resterende minuten was het ASV'57 dat nog één keer aanzette en met succes. In een één-tegen-één duel was Thierry Koorn verdediger Ronald Brinkman te slim af. Laatstgenoemde maakte een overtreding binnen de zestienmeter; strafschop. Aanvoerder Joël Wassink zou dit cadeautje uitpakken, maar kwam bedrogen uit. Doelman Patriz Loohuis keerde de strafschop, waardoor R.K.S.V Rijssen drie belangrijke punten binnenhaalde.

Door de overwinning ontloopt R.K.S.V. rechtstreekse degradatie, aangezien het gat met hekkensluiter Achilles Enschede is opgelopen tot acht punten. Komende zaterdag speelt R.K.S.V. Rijssen een thuiswedstrijd tegen het Hengelose Wilhelminaschool. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt.

Meer berichten