<p>Directeur J. van der Ham (fietstocht 2020).</p>

Directeur J. van der Ham (fietstocht 2020).

(Foto: )

Stéphanos houdt nieuw fietsevenement

  Sport

APELDOORN - Het nieuwe fietsevenement van Stichting Stéphanos genaamd ‘Stéphanos fietstour’ wordt op veler verzoek gehouden in navolging op de fietstocht van directeur Van der Ham in 2020. Het evenement is opgezet voor zowel individuele fietsers als voor teams. Het sponsorgeld van de deelnemers is bedoeld voor het project onderwijs voor Joseph.

Nieuw aan dit evenement is, dat individuele sportievelingen en (bedrijfs)teams zich voor deze route(s) kunnen aanmelden en zich daarbij kunnen laten sponsoren. Stéphanos directeur J. van der Ham - die zelf ook mee hoopt te fietsen: "We hopen dat er een mooi bedrag ingezameld mag worden voor dit project, zodat (wees)kinderen en hun families in Malawi (één van de armste landen ter wereld) door middel van evangelisatie, onderwijs- en landbouwprojecten aan een toekomst geholpen kunnen worden. Juist in een tijd dat het land getroffen wordt door het coronavirus, is dat zeer welkom!"

De route zal ’s morgens vroeg starten in Katwijk aan Zee en via Garderen, Rijssen en Staphorst eindigen in Genemuiden. Deze route van zo’n 240 kilometer is een prachtige uitdaging voor (sport)fietsers, en zal op één dag worden gefietst. Ook is er de mogelijkheid om rond het middaguur bij de lunchplaats in Garderen te starten, om vervolgens via Rijssen en Staphorst in Genemuiden te eindigen. Deze alternatieve route is zo’n 134 kilometer lang. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om te starten in Katwijk en in Garderen te eindigen (106 kilometer). Ook deelnemers met een elektrische fiets zijn welkom.

De route voert langs oude steden, karakteristieke dorpen en prachtige natuurgebieden als de Westeneinderplassen, de Weide Blik en de Veluwe.

Vanwege het coronavirus kunnen veel activiteiten geen doorgang vinden. Dit evenement kan in samenwerking met Stéphanos vrijwilligers in het land coronaproof worden gehouden.

Inschrijven voor dit evenement is mogelijk via: www.stephanos.nl/fietstour (ook voor meer informatie over de route en stopplaatsen).

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden