Het Tweede Kamerlid C. Stoffer komt naar Rijssen in verband met het 100-jarige jubileum van de partij. Foto: SGP.
Het Tweede Kamerlid C. Stoffer komt naar Rijssen in verband met het 100-jarige jubileum van de partij. Foto: SGP. (Foto: SGP)

SGP Rijssen staat stil bij jubileum

  Politiek

door de SGP

RIJSSEN - Bij het 100-jarige jubileum van de Staatkundig Gereformeerde Partij is op vrijdag 2 november in Rijssen stilgestaan.

Naast de aanwezige koren konden er veel mensen verwelkomd worden in De Tabernakel kerk. Geschat wordt dat er zo'n 750 mensen op af waren gekomen. Onder deze mensen waren onder andere leden van B&W van de gemeente aanwezig. Tevens gaven collega-politici van andere partijen acte de présence, dit wordt erg gewaardeerd.

SGP werd op 24 april 1918 in Middelburg opgericht. Ds. G.H. Kersten, predikant van de Gereformeerde Gemeenten, was de drijvende kracht achter de oprichting. Met haar 100-jarige jubileum is de SGP de oudste politieke partij van Nederland.

Ds. G.W.S. Mulder (hoofdbestuurslid SGP), dhr. ir. C. Stoffer (lid tweede kamer voor de SGP) en dhr. A.J. Scheppink (fractievoorzitter SGP Rijssen-Holten) hebben deze avond een bijdrage geleverd. Het jeugdkoor Jubilate onder leiding van dhr. O. Zwolsman en het jongerenkoor Sjaloom onder leiding van dhr. J.G. Heuvelman zorgden voor een muzikale noot. Het orgel werd deze avond bespeeld worden door dhr. G. Harbers.

De opbrengst in de geldbus ten bate van de Voedselbank Rijssen-Holten bedroeg 500 euro.

Meer berichten