Timotheüsstudie 6: hebzucht als oerkwaad

  Nieuwsflits

Rijssen - In gebouw Jeruël aan de Van Heekstraat 40 in Rijssen wordt binnenkort om de andere vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur een actuele Timotheüsstudie gehouden.

Het laatste hoofdstuk van de eerste Timotheüsbrief kon wel tijdens de coronacrisis geschreven zijn. Paulus ziet hebzucht als een oerkwaad! En dit kwaad is springlevend. Armoede en rijkdom zijn nog nooit zo slecht verdeeld geweest in deze wereld als nu. De corona-epidemie legt opnieuw de ongebreidelde hebzucht genadeloos bloot en raakt, nog harder dan tijdens de kredietcrisis, de allerarmsten het allerergste. Paulus vermaant zijn jonge broeder: “Timotheüs, jij moet een mens Gods zijn, anders dan anderen. Ontvlucht deze dingen. Doe niet mee aan die verschrikkelijke hebzucht. Maar jaag gerechtigheid, godsvrucht, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid na!” Hij moet steeds meer op de Heere Jezus gaan lijken. Wil je meer ontvangen, meldt u aan bij Gert-Jan Korpershoek, mailadres Jeruelrijssen@gmail.com; Wim ten Hove; tel. 0548 520718, mailadres jeruel.tenhove@gmail.com

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er geen inloopmiddag Israëlproducten van Wilma Mensink. De gebedskring op maandagavond van 19:00-20:00u gaat wel gewoon door in de maanden juli en augustus.

Bekijk en luister de zesde Bijbelstudie vanaf vrijdag 3 juli op de site van Jeruël.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden