Kerstbomenactie TODA gaat zaterdag van start | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Foto:

Kerstbomenactie TODA gaat zaterdag van start

  Nieuwsflits

Rijssen - Gospelkoor TODA gaat zaterdag 9 januari weer door de straten van Rijssen en directe omgeving om kerstbomen in te zamelen. Een jaarlijks terugkerend evenement van het koor dat deze ludieke actie voor de 21e keer houdt.

‘Bedenker’ Dick Rietberg licht glimlachend toe: "We hadden niet verwacht dat het ieder jaar zo’n succes is!’ Waar de eerste jaren alleen de donateurs en leden van de Ontmoetingskerk werden bezocht is de actie inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Rijssen op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. Afgelopen jaar haalden we meer dan zeshonderd kerstbomen op."

Dick vertelt enthousiast verder: "Met deze actie verkorten we de wachtrijen enorm bij de gemeentewerf, we halen de bomen bij de mensen thuis - coronaproof - op tegen een kleine vergoeding van minimaal 2 euro. We kunnen de financiën zeer goed gebruiken in deze rare tijd. 'Repetities en optredens staan al een tijdje in de koelkast," licht Rietberg nog toe. Kerstbomen aanmelden kan eenvoudig op www.toda.nl, er wordt een bevestigingsmail gestuurd. Op zaterdag 9 januari rijden de diverse teams van TODA door Rijssen om de aangemelde kerstbomen op te halen.

Meer berichten