'Vooruitzichten lijken goed, maar nog even volhouden' | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Foto:

'Vooruitzichten lijken goed, maar nog even volhouden'

  Nieuwsflits

Rijssen/ Holten - ”2021 is begonnen. We laten het jaar 2020 achter ons. Een onvergetelijk jaar. Leven met het coronavirus, een leven dat niemand wilde. Tientallen mensen in onze gemeente zijn overleden. Honderden hebben het virus gehad. Duizenden moesten in verband met de kans op besmetting dagenlang in huis blijven. Verenigingen konden weinig organiseren, bedrijven gingen op slot.

Maar ook in 2020 hebben we wegen gezocht om antwoord te geven op de crisis. Vergaderingendigitaal, kerkdiensten online, een kaartje of een bloemetje voor de buurvrouw.

Zo zijn we 2021 ingegaan. Dit jaar staat in het teken van het verlangen naar beterschap. De vooruitzichten lijken goed. Maar toch moeten we de komende maanden volhouden. Volhouden en samen de schouders eronder zetten. Het verlangen naar beterschap helpt ons daarbij. Met het vaccin in aantocht weten we dat we stapje voor stapje vooruit gaan. Het licht zal de komende maanden steeds langer aanwezig zijn. Lente en zomer zullen onsbegeleiden naar beterschap. Het verlangen naar beterschap is niet alleen een goede gezondheid, maar ook het verlangen om als gemeenschap te functioneren. Omzien naar elkaar, vreugde en verdriet delen, meer dan ooit er zijn voor elkaar.

Dit jaar bestaat onze gemeente 20 jaar en wat zou het mooi zijn als we als gemeenschap op de een of andere manier dat samen weten te vieren.2021 is begonnen. Ik wens iedereen een goed, gezond en beter jaar."

Meer berichten