Huisartsen Holten: ‘Blijf niet te lang doorlopen met klachten’ | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Foto:

Huisartsen Holten: ‘Blijf niet te lang doorlopen met klachten’

  Nieuwsflits

Huisartsen Holten: 'Blijf niet te lang doorlopen met klachten'

De huisartsen in Holten zagen afgelopen week dat er minder afspraken werden gemaakt. Zij maken zich zorgen over het wegblijven van ernstig zieke patiënten.

Holten - "Het lijkt erop dat mensen de praktijk vermijden uit angst of omdat ze ons niet willen belasten,” zegt huisarts Katrien de Jong. “Maar als mensen te lang wachten met hun klachten, kan dat gevolgen hebben voor hun gezondheid. Dus we willen tegen al onze patiënten zeggen: bel gerust. We kijken dan per patiënt hoe wij de beste zorg kunnen bieden: telefonisch, via beeldbellen of via een afspraak op het spreekuur. Want ook tijdens deze lockdown gaat de gewone huisartsenzorg door."

Huisarts Hans Uijen: “In de praktijk hebben we alle voorzorgsmaatregelen getroffen om besmetting van patiënten en van onszelf te voorkomen. We gaan ervan uit dat patiënten daar zelf ook alles aan doen. Dus niet zomaar binnen komen zonder afspraak maar eerst bellen, een mondkapje voordoen en natuurlijk afstand houden. Die regels gelden ook voor de Spoedpost in Deventer."

Nieuwe app

Huisarts Diederik Drost heeft nog een tip: "Patiënten kunnen ook een vraag stellen of een bericht sturen via de nieuwe app MedGemak. Die is in plaats gekomen van de app DokterDichtbij."

Medgemak is onderdeel van MijnGezondheid.net, waar patiënten hun eigen huisartsendossier kunnen inzien. Met de app kan ook een herhaalrecept aangevraagd worden. “Handig nu het vaak druk is aan de telefoon. En als je een pincode hebt ingesteld, is inloggen met DigiD voor de app niet meer nodig. Online een afspraak maken met de app kan nu even niet, omdat we dan niet kunnen beoordelen of u op het gewone spreekuur kunt komen of op het aparte Corona spreekuur moet worden gezien."

Vaccinatie

“We kijken allemaal uit naar het moment dat er in Nederland begonnen kan worden met de vaccinatie tegen corona,” zegt huisarts Dieuwertje Leenaers. “Er is met man en macht aan gewerkt, omdat de hele wereld door het coronavirus is getroffen. Daarom kon het zo snel ontwikkeld worden. Als het vaccin wordt goedgekeurd, hebben wij er vertrouwen in dat het vaccin veilig is. Maar als u nog twijfelt, bespreek het dan met ons. Hoe het vaccineren georganiseerd gaat worden, is voor ons ook nog onduidelijk. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet."

De beste wensen

Huisarts Marjolein van Egmond wil graag afsluiten met een persoonlijke boodschap namens alle huisartsen in Holten. "Het coronavirus heeft het leven van iedereen op zijn kop gezet. Angst, onzekerheid, eenzaamheid en helaas ook verlies zijn binnengeslopen. Soms voelen we allemaal ook onbegrip, teleurstelling en frustraties. Maar wij hebben als huisartsen ook veel 'noaberschap' gezien, ervaren dat de mensen in Holten naar elkaar bleven omzien. Er waren allerlei mooie initiatieven om er toch er samen iets van te maken. Dat geeft ons moed en hopelijk u ook. Want we zijn er nog niet. Maar voor nu wensen wij u, ondanks alle beperkingen, hartverwarmende kerstdagen en alle goeds en gezondheid voor 2021."

Meer berichten