In verwachting | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


<p>Jan Noeverman</p>

Jan Noeverman

(Foto:)
Muskathjan

In verwachting

  Nieuwsflits

Kerst is het feest van verwachting: verwachtingsvol uitzien naar de komst van Jezus Christus. We herdenken niet alleen Zijn geboorte, maar zien ook uit naar de terugkeer van Jezus, als Koning en Heiland. Hij heeft een nieuwe hemel en een nieuwe aarde beloofd. Daar zal geen dood, rouw, jammerklacht of moeite meer zijn.

Die boodschap klinkt ook dit jaar: Hij is gekomen en Hij zal komen. Immanuël, God met ons. Hij zal bij de mensen wonen, bij hen zijn en hun God zijn. Hij maakt alle dingen nieuw… De Bijbel beschrijft dat verwachten in Romeinen 8 als het reikhalzend verlangen van de schepping die zucht en in barensnood is. Als een zwangere vrouw die uitziet naar de geboorte van haar kind. Verwachtingsvol, hoopvol, liefdevol wordt uitgekeken naar nieuw leven. De babyspullen zijn in huis, de babykamer is klaargemaakt, alles is klaar voor de komst van het kind. Nu is het wachten op de geboorte van het kind. Zo mogen we vanuit Kerst in verwachting uitzien naar de komst van Jezus Christus en de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Uitzien naar de heerlijkheid die zal komen. Ondanks al het lijden in deze tijd.

Hoewel het nog niet zichtbaar is, is het geen valse hoop. Romeinen 8 zegt daarover: “Hoop nu die gezien wordt, is geen hoop. Immers, wat iemand ziet, waarom zou hij dat nog hopen? Maar als wij hopen wat wij niet zien, dan verwachten wij het met volharding.”

Af en toe wordt toch al iets zichtbaar van die hoop. Juist vervolgde christenen getuigen daarvan. Zij ontdekken en ervaren telkens weer dat God bij hen is en voor hen zorgt.

Deze week deelde Open Doors een bemoedigend bericht van een Noord-Koreaanse christen. Hij kreeg hulp via samenwerkingspartners van Open Doors in China. Hij schrijft: “Geliefde broeders en zusters, jullie eten, medicijnen en andere zaken zijn veilig bij me aangekomen. Vooral de medicijnen komen goed van pas. De afgelopen tijd konden we de zieken niet helpen, maar dankzij jullie krijgen we nu weer de kans levens te redden. We danken onze genadige God Die aan het werk is door ons heen. Elke keer als we hulp als dit ontvangen, danken we de Heere God dat Hij ons niet als wezen aan ons lot overlaat, maar dat we een liefhebbende Vader hebben.

Ik ben meerdere keren getuige geweest van het overlijden van christenen. Ik kan alleen voor hen bidden en de Heere God vragen hen te zegenen. Weet dat u ons niet alleen eten en medicijnen hebt gegeven. U geeft ons hoop.”

Ondanks de omstandigheden klinkt ook dit jaar in Rijssen-Holten op allerlei plaatsen de boodschap van Kerst: Hij is gekomen en Hij zal komen. Immanuël, God met ons. In die verwachting mag ik Kerst vieren en uitzien naar wat God zal doen. In Noord-Korea, in Nederland, in het leven van vervolgde christenen in Noord-Korea, in uw en in mijn leven, ja waar dan ook. Ik wens u gezegende kerstdagen!

Jan Noeverman doet in oktober 2021 mee aan de Muskathlon in Zuid-Korea. In deze krant schrijft hij regelmatig over zijn voorbereidingen en de vervolgde christenen in Noord-Korea. 

Muskathjan

Meer berichten