KidsLab houdt online maak- en bouwworkshops | Rijssen-Holtens Nieuwsblad

KidsLab houdt online maak- en bouwworkshops

  Nieuwsflits

Holten/ Rijssen - Waar men klaarstond met kilo’s chocolade om vanaf volgende week bij de Twentse Maakplaatsen te gaan 3D-printen en vacumeren met de kinderen, staat men nu met lege handen. Althans dat zou je denken. 

Natuurlijk is het weer even schakelen maar men wil graag alle kinderen een high tech-activiteit aanbieden in de vakantie dus waarom dan niet online? Deze kerstvakantie bieden de Overijsselse bibliotheken, in samenwerking met Tetem, daarom online maak- & bouwworkshops aan voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 

Aanbod: KidsLab kerstvakantie (aanmelden niet nodig)

Van maandag tot en met donderdag - in de eerste én in de tweede vakantieweek - kunnen de kinderen met een labcoach van Tetem’s KidsLab online aan de slag met maak- en bouwworkshops.

Men heeft een computer nodig (om deel te nemen aan de Zoomsessie, online gratis vergadertool) en verder alleen wat huis-tuin-en-keukenspullen. Alle workshops starten om 13:30 uur. De uitleg en het samen bouwen en maken duurt een uurtje en daarna is er nog 30 minuten de tijd voor vragen of tips.

21/12: Bouw een lopende band

22/12: Stopmotion film maken met je mobiel

23/12: Bouw een schaduwinsect

24/12: Maak een filmpje zonder videocamera

28/12: Kettingreactie

29/12: Bouw je eigen huis

30/12: Zelf een projector bouwen

31/12: Bouw je eigen mini-voetbaltafel

Op de website van Tetem is per workshop precies te zien wat je nodig hebt en vind je ook de link naar de Zoomsessie. Met alle benodigdheden bij de hand kunnen de kinderen er samen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken.

Alle informatie voor de KidsLab kerstvakantieworkshops vind je op: tetem.nl/maakmeemaand (aanbod 6-12 jaar). Deelname is gratis. Uiterlijk vrijdag 18 december staan allemaal workshops online.

Deze serie workshops is een vervanging voor het kerstvakantie High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de veertien Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren. De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor alle Overijsselse gemeenten om deel te nemen. 

Voor meer informatie: www.tetem.nl/maakmeemaand (aanbod 6 – 12 jaar).

Meer berichten