Scouting Rijssen bestaat 70 jaar! | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Sleutelhanger maken
Sleutelhanger maken (Foto: Arnold Seppenwoolde)

Scouting Rijssen bestaat 70 jaar!

  Nieuwsflits

Scouting Rijssen vierde zaterdag 28 november vierde  haar 70-jarig jubileum. Het feest stond eigenlijk al in juni gepland, maar net als veel dingen liep ook dat anders.

In 1950 is Scouting Oosterhof opgericht in Rijssen; dit was de jongensgroep. In 1973 kwam hier ook Scouting Niej Begin bij, de meidengroep. In 2002 zijn beide groepen gefuseerd tot Scouting Oosterhof – Niej Begin. Door de jaren heen zijn er veel generaties bij de Scouting in Rijssen opgegroeid, en tot op de dag van vandaag is Scouting Rijssen een grote en bloeiende vereniging.

Natuurlijk kon men 2020 niet voorbij laten gaan zonder hierbij stil te staan. Hoewel men  ook nu nog te maken heeft met de coronamaatregelen is er in kleinere groepjes toch op een leuke manier stil gestaan bij het 70-jarig jubileum.

Voor elke leeftijd was er iets leuks te doen. De jongsten zijn aan de slag gegaan met het maken van sleutelhangers en spijkerplankjes. Voor de oudere jeugdleden was er een heuse Expeditie Robinson gehouden met allerlei verschillende uitdagingen. De oudste groep jeugdleden heeft zich gebogen over een heus CSI-mysterie.

Meer informatie over het  jubileum, of vindt men het leuk om eens door de geschiedenis van Scouting Rijssen heen te bladeren? Op de website (www.scouting-rijssen.nl) vindt men een prachtige jubileumeditie van de Esto Paratos, het groepsblad van Scouting Oosterhof – Niej Begin.

Meer berichten