Jeruël dialezing Wim Ligterink gaat niet door | Rijssen-Holtens Nieuwsblad

Jeruël dialezing Wim Ligterink gaat niet door

  Nieuwsflits

Rijssen - Wim Ligterink uit Rijssen zou vrijdag 27 november in de zaal van Jeruël een dia-excursie laten zien over de plaatselijke natuurrijkdommen .

Verschillenden hebben zich ongetwijfeld verheugd op een ontmoeting met Wim Ligterink en zijn natuurverhalen en –beelden. Maar gezien zijn hoge leeftijd en het coronavirus heeft hij ervan af moeten zien. Het spijt het bestuur van Jeruël erg dat deze avond niet kan doorgaan.

De stad en haar omgeving, vooral de prachtige natuur, gaat aan het hart. Men constateert dat het landschap, om Rijssen steeds monotoner wordt, net als in de rest van Nederland. Het staat grotendeels in dienst van voedsel- en vleesvoorziening. De wilde natuur met een enorme verscheidenheid aan dieren en planten, moet het doen met het natuurgebied Overtoom Middelveen, nu nog een paradijs voor flora en fauna, water- en weidevogels, hazen en patrijzen, vlinders en andere insecten. Het lijkt een zoethoudertje want de bedreiging plaats te moeten maken voor maïsvelden en zonnepanelenweiden is groot. De andere natuur zoals Elsenerveld, de Hoch en Friezenberg heeft te lijden van verdroging en vergrassing.

Goed ondernemerschap, hoe de economie te laten bloeien in onze stad, kan elke ondernemer van elk bestaand bedrijf in Rijssen vertellen. Maar goed rentmeesterschap, om een kwijnende natuur weer florerend te maken weet nauwelijks één op de honderd. ‘Dat moet vanzelf maar weer in orde komen,’ zo denken de meeste mensen. Het enige alternatief voor 27 nov. staat op de site van Jeruël Opnames. 


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden