Foto:

Open zaterdag ROC van Twente volledig online

  Nieuwsflits

Rijssen - Op zaterdag 21 november organiseert ROC van Twente zijn online open dag. Via een livestream krijgen potentiële studenten en hun ouders tussen 10.00 en 14.00 uur volop informatie over hoe het is om in het mbo te studeren en hoe je de opleiding kiest die bij je past.

De open zaterdag richt zich speciaal op eindexamenkandidaten van het v(mb)o. Voor volwassenen die in januari tussentijds willen instromen voor een opleiding, is ook veel informatie te vinden. Omdat ROC van Twente vanwege de coronamaatregelen geen gasten op locatie mag ontvangen staat er een uitgebreid, alternatief online voorlichtingsprogramma klaar. Met onder meer informatie over het mbo, advies over het kiezen van de juiste opleiding en les in coronatijd. Studenten laten diverse staaltjes zien van wat ze bij ROC van Twente leren. Een DJ in opleiding warmt het publiek vanaf 09.30 uur op en tijdens het programma gaan studenten een live challenge aan.

De opleidingen presenteren zich online met demonstraties, virtuele rondleidingen, leuke proefopdrachten en tips. Verder laten studenten via video’s de locaties zien en vertellen ze over hun ervaringen.

Er is tijdens de uitzending gelegenheid om vragen te stellen. Voorlichters en studenten zitten klaar om vragen te beantwoorden of door te zetten naar de diverse opleidingen. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord via whatsapp, telefoon en mail. Alle onderdelen van het programma zijn na de open zaterdag terug te kijken. Zo stelt iedereen zijn eigen voorlichtingsprogramma op maat samen.

Aanmelden

Aanmelden voor de online open zaterdag is mogelijk via www.rocvantwente.nl/opendagen. Daar is ook meer info te vinden over het programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden